Pe lângă job-ul pe care îl avem, este important să facem și alte lucruri care dau mai mult sens vieții noastre și să descoperim hobby-uri sau pasiuni. Mersul cu bicicleta a devenit o distracție dar care poate fi privită și ca o nevoie … Această pasiune prinde viață în rândul românilor. Vedem tot mai multe biciclete scoase la plimbare. Cauzele sunt multiple și nu putem decât să ne bucurăm.
Ciclismul a devenit o activitate sportivă apreciată de un număr din ce în ce mai mare de români, dornici să-și mențină sănătatea la cote maxime, să admire peisaje frumoase și să respire aerul curat al naturii.
Indiferent că folosim bicicleta pentru a ne plimba prin parc sau mai departe, prin sate, pentru a merge la serviciu sau pentru a face performanță într-o anumită categorie de ciclism, acest tip de sport aduce numeroase avantaje fiecăruia.
Mă bucur să vad fete motivate și doamne cochete pe bicicletă, cicliști gata oricând să depășească un record personal dar și familii cu copii care ies cu bicicleta în parc sau în vacanțe.
În ultima perioadă, modul în care oamenii își organizează vacanțele este în continuă schimbare. Dacă alegi să călătorești cu bicicleta pe mașină sau în apropiere de casă, noi, Viata în vacanță, suntem aici ca să îți arătăm trasee pe care le poți descoperi de pe două roți. Adrenalina și relaxarea vin la pachet ca o recompensă după orele muncite pedalând.
Cât de fain, distractiv, provocator și amuzant poate fi să pedalezi în natură. Beneficiul nr. 1 cu care aș vrea să te convingem este acela că îți oferi timp de calitate în familie, distracție și zâmbete iar restul beneficiilor vor veni de la sine.

Cele mai frumoase trasee de bicicletă din România sunt cele pentru care efortul fizic nu mai contează. Sunt acele trasee pe care distanța, peisajul, și orice alt detaliu mărunt se contopesc într-o experiență de pus în ramă. Dacă vrei să pedalezi prin Transilvania, vei găsi multe trasee de bicicletă marcate. Dacă vrei să pedalezi la munte, ai chiar și hărți care te pot ghida. Inclusiv în Delta Dunării poți închiria biciclete pentru a explora zona.
Noi venim cu rutele și ideile pentru destinații și voi veniți cu distracția. Puteți apela la articolele noastre 😊😉 și puteți descărca aplicația Bikemap pentru orientarea pe hartă.
Ai auzit de Drumul Vinului? Vino să vezi cât de fain este cu bicicleta printre podgoriile de viță de vie din județul Prahova.
În Transilvania te așteaptă peste 200 de kilometri de trasee de bicicletă amenajate pe care le poți parcurge în etape. Traseele de MTB din jurul Brașovului sunt deja cunoscute oricărui biciclist.
Judetul Brașov are o comunitate mare de cicliști pasionați. Cursiere, MTB, downhill, biciclete de oraș, toate genurile îmbină frumos peisajul montan. Turiștii care aleg ca destinație de weekend Brasov-ul pentru distracția pe două roți nu vor regreta. Zona montană Moieciu de Sus-Fundata-Șirnea este superbă!! Interesant este că te poți plimba cu bicicleta pe șosea dar și pe unele trasee ecoturistice accesibile cu MTB.
Via Transilvanica (Terra Saxonum) și Colinele Transilvaniei sunt trasee marcate de bicicleta pe poteci liniştite, departe de traficul auto intens. Rețeaua de trasee din Colinele Transilvaniei în prezent insumează peste 500 km de trasee marcate pentru bicicletă și drumeție. Ele fac legătura între 50 de sate săsești, unele dintre ele cu biserici monumente UNESCO, și urmează vechi drumuri medievale. Ca de exemplu uite acest traseu de pe aplicatia Bikemap.
Citeste despre fiecare traseu in parte in articolele de mai jos:
Hai cu bicicleta prin județul Brașov
De ce ai alege bicicleta? Este modalitatea ideală de a face mișcare în aer liber, cutreierând pe poteci de munte, în…
În Fundățica pe biciclete. Trasee ecoturistice și peisaje de poveste
În weekend am participat la un concurs de alergare – Salomon EcoRun din Moieciu de Sus unde am alergat pe o…
Hoinărind pe două roți în Șirnea
Pentru că există multe trasee cicloturistice în zona Moieciu, am decis să urmăm omulețul albastru așa că am urcat bicicletele pe…
Ture cu bicicleta pe Drumul Vinului
Toată zona numită Drumul Vinului a fost supranumită și Toscana Buzăului 😊. Dealu Mare este o zonă viticolă cu multiple podgorii aflată…
Via Transilvanica în alergare
Relativ aproape de Brasov, mai exact în inima satelor săsești din Transilvania, între Viscri, Cloașterf și Saschiz este traseu amenajat parte din Via Transilvanica (drumul…
Tura cu bicicletele pe dealurile din Holbav
Toamna a sosit iar tura cu bicicletele prin Holbav a fost o idee grozavă să ne bucurăm de culorile vesele ale…
Descoperă Dobrogea din șaua mountain bike-ului
Cadrul natural aparte din Dobrogea e unul unic în România. Această regiune nu înseamnă doar litoral și plaje aglomerate vara, ci și ținutul celor mai vechi munți de pe teritoriul României sau dealuri cu viță de vie, câmpuri de floarea soarelui și o zona facinantă dată de prezența fostelor cetăți grecești și romane. Poți face ture scurte în apropiere de Munții Măcinului sau să urmezi traseele de bicicletă care te poartă printre formațiunile stâncoase.

Te-ai gândit să explorezi Dobrogea? Poate chiar cu bicicleta?
Un camping fain de tot îți putem recomanda și ai vacanța aproape gata. Pentru un popas în Munții Măcinului, vă recomandăm camping-ul Turtle Camp.
EuroVelo 6 străbate sudul României, de la intrarea Dunării în țară până la stațiunile de pe litoralul românesc. Un traseu preponderent plat, dar deloc ușor, și nicidecum plictisitor, care te poartă prin zone aproape necunoscute majoritatii. De la peisajul unic din zona Cazanelor Dunării, trecând prin satele scăldate de soarele arzător din Câmpia Română, ruta EuroVelo se termină cu o baie în Marea Neagră 😁.
Cei de la Decathlon (click pt. detalii articol) au scris un articol cu informații utile despre regulile ciclismului, echipamentul necesar și poate te interesează să știi cum să alegi bicicleta potrivită. Și eu am apelat la produsele lor pentru echipamentul de bază. Raportul calitate-preț este corect.
Spor(T) la pedalat și să aveți timp pentru pasiunile voastre!
Te poti abona la newsletter dacă îți dorești să afli când se postează articole noi.
Un gând despre „România pe bicicletă. Aventura pe două roți”