Hoinărind pe două roți în Șirnea

Pentru că există multe trasee cicloturistice în zona Moieciu, am decis să urmăm omulețul albastru așa că am urcat bicicletele pe mașină cu destinația Șirnea și am avut parte de multă distracție pe două roți.

Dacă ești tentat să ajungi în zona Bran – Moieciu – Fundata, poate te intereseaza și o drumeție ușoară. Sunt 9 trasee ecoturistice ideale în orice anotimp și accesibile pentru copii.

Aici găsești mai multe detalii despre fiecare traseu ecoturistic.

Traseul T1 pleacă pe drumul spre satul Ciocanu, off-road pe mici porțiuni de urcări și coborâri între Șirnea – Ciocanu. Pe traseu poți vizita Muzeul Etnografic din Șirnea. Apoi traseul urcă ușor pe un drum forestier pitoresc, cu o priveliște deosebită spre Munții Bucegi. Prima parte este pe drum forestier, urcă pe dealuri, apoi coboară printre casele în spatele cărora se înalță măreți, Munții Piatra Craiului.

Traseul în circuit începe din centrul satului Șirnea și poate fi parcurs între 2-3 ore. Pe distanța de 8.7 km, traseul este bine marcat, trebuie doar să observi unde îți indică “omulețul albastru” să continui. Traseul este ideal pentru drumeții dar poate fi parcurs cu bicicleta, așa cum am făcut noi de data aceasta dar poate fi o idee să alergi prin aceste locuri.

După ce se intersectează cu drumul județean, poteca merge spre Pensiunea Crai Nou. Aici ai nevoie de puțin avânt ca să urci până în vârful dealului. Însă după ce ajungi și îți tragi sufletul, te bucuri din plin de peisajul care te înconjoară. De aici, peisajul devine panoramic cu vedere atât spre Munții Bucegi cât și spre Munții Piatra Craiului.

Bucegii
priveliște spre Piatra Craiului
Munții Bucegi

Acum avem în spate Piatra Craiului, iar în față Bucegii. Superb! În această parte a traseului se observă gâlme din calcar care dau un aspect interesant peisajului.

Ajunși la Ciocanu ne-am bucurat să admirăm corturile în departare. Ce corturi? Corturi de lux, în mijlocul grădinii sălbatice a Carpaților. Ele se află la altitudinea de 1200 m și oferă un peisaj impresionant 360 de grade.

Ursa Mică Glamping Resort se află într-un spațiu idilic, la granița dintre civilizație și sălbăticie, în culoarul Bran -Rucăr și are priveliște superbă spre masivele Piatra Craiului și Bucegi. În 2016 ei au fost cei care au inaugurat primul resort de glamping din România.

De la Ciocanu urmează o bucată de coborâre pe șosea până la Dâmbovicioara. De aici poți face un scurt ocol până la Peștera Dâmbovicioara.

Pe drumul forestier ce leagă Șirnea de Ciocanu am descoperit o căsuță inedită în care te poți caza pentru un weekend de neuitat. Poate nu o observam dacă nu trebuia să luăm o pauză de la pedalat și să așteptăm să treacă mașinile care veneau una după alta, dinspre Ciocanu. Deși nu este drum asfaltat, accesul este posibil și cu mașina.

Cabana magică din mijlocul naturii a fost deschisă în 2021 și se numește TripSylvania Tiny House. Este ideală pentru relaxare, să admiri munții și cerul instelat în liniște și să faci baie în ciubăr. Căsuța deși este mică, este ideală pentru 2 persoane. Recomandare, dacă vrei un weekend aici: să rezervați cu câteva luni înainte și să fi disponibil să stai ambele nopți, cabana nu se închiriază doar pentru o noapte.

sursa foto: pagina facebook TripSylvania Tiny House

Detalii despre traseul T1 Hoinăreală prin Șirnea:

  • Distanță: 8.7 km
  • Durată: 2 -3 ore
  • Marcaj: omuleț albastru

Traseul este unul ușor, fără urcușuri solicitante și poate fi făcut în orice anotimp.

În Șirnea ai la dispoziție multe activități. De la hoinareală printre casele rasfirate la trasee montane, hiking în Piatra Craiului și Bucegi, rute de mountain-bike, alergare, alpinism și tot felul de cățărări sau ski.

Trasee de drumeție disponibile din Șirnea: pe marcajul triunghi roșu din sat Șirnea – sat Peștera Casa Folea- Șaua Joaca – La table. Pentru experimentați, acest traseu se poate urca și cu bicicletele. MTB.

Alta idee pe care o pot sugera este sa descoperi Fundățica pe bicicleta. Aici îți dau câteva detalii😉.

Șirnea e un sat destul de întins, cu case răsfirate printre dealuri, cu multă liniște și cu priveliști care îți trezesc dorința de a reveni. Satul Șirnea din jud. Brașov este și primul sat turistic din România.

Distracție plăcută alături de omuleții colorați din zona Moieciu. Spectacolul naturii să vă inunde sufletele de plăcere.

Te poti abona la newsletter dacă îți dorești să afli când se postează articole noi.

Dacă ți-au plăcut articolele, ne poți urmări postările pe facebook dar și pe instagram (viatainvacanta).

2 gânduri despre „Hoinărind pe două roți în Șirnea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: