Camping în Munții Măcinului la Turle Camp

Turtle Camp

Campingul din Greci este o locație excelentă, aproape de obiectivele turistice din zonă, la doi pași de cel mai înalt vârf din Munții Măcinului – Vârful Țuțuiatu. D-nul Adrian este o gazdă foarte primitoare, deschis să îți ofere informații suplimentare despre trasee sau locuri bune de servit masa.

Ce ne-a atras pe noi cel mai mult la acest loc? Livada de pomi fructiferi în care este amplasat campingul, o oază de răcoare în zilele caniculare, și faptul că am putut închiria o rulotă în care să înnoptăm. Ne-a plăcut atât de mult încât am mai rămas o noapte față de planul inițial.

Ca poziționare, Galați este la 44 km față de campingul Turtle Camp, iar Brăila se află la 30 km.

Domnul Adrian, împreună cu soția sa, au transformat o livadă de aprox. 4000 de mp într-un camping cu o atmosferă extrem de plăcută. Se simte că au făcut asta din pasiune și că se ocupă cu plăcere. Inițial, livada au creat-o în 2013, pentru a se retrage într-un loc liniștit dar atunci când s-a organizat primul maraton în zonă, Maratonul Munții Măcin, au fost rugați să primească în livadă oaspeți cu corturile. De atunci, locația a devenit cel mai frumos camping din Munții Măcinului.

Ideea lor de a transforma rulota personală într-un spațiu de cazare ne-a plăcut mult. Am dormit foarte bine în rulota recondiționată care a călătorit prin toată Irlanda și România.

În zonă se pot desfășura următoarele activități:

 • ciclism
 • drumeţii
 • pescuit
 • baie în aer liber la piscina deschisa publicului în cadrul Pensiunii Relax
 • călărie
 • terapie cu animale drăgăstoase (câini, pisici)

Ce ne-a adus pe noi în zonă?

Traseele marcate pentru drumețiile în Munții Măcinului. În 2021 am aflat că există un traseu ușor în care poți admira broaște testoase și bujori sălbatici. Cei de la Lipa Lipa au povestit despre drumeția lor și atunci, la întoarcerea noastră din Deltă am făcut popas în campingul de la baza pădurii din Greci.

Pentru voi, am detaliat 3 dintre traseele frumoase din Munții Măcinului. Cu plecare din Greci sunt traseele spre: Vf. Țuțuiatu, Dealul cu Drum și Traseul Cozluk. Puțin mai departe, în localitatea Măcin, este cel mai spectaculos traseu din cei mai vechi munți ai României – Culmea Picopanului.

Facilități în Turle Camp:

Campingul este compus din: o căsuță de lemn, pe care o poți rezerva, 2 rulote pe care le poți închiria și numeroase locuri pentru campare la cort sau cu auto/rulota.

Campingul are chicinetă dotată cu tot ce îți trebuie pentru a găti , zona de luat masa în aer liber, zona de picnic și 2 grătare. Seara este liniște dar poți simți atmosfera de relaxare pe parcursul întregii zile.

Dacă nu ai venit pregătit, în camping poți servi mic dejun la cerere contra sumei de 15 lei de pers. (preț valabil pt iulie 2022).

Există zone de relaxare peste tot. Ca exemple, în foișor sau în grădina din spate unde poți sta să admiri apusul la un pahar de vin, să citești o carte sau să îți faci planul pentru ziua următoare.

Dacă ajungi cu multe bagaje, poți împrumuta o roabă, mijlocul eco de transportat bagaje.

Mașina o vei lăsa în parcarea păzită, special amenajată de la intrare.

Indiferent dacă te cazezi la cort, căsuță sau rulotă vei avea acces la toaleta comună, care este foarte curată, gazda verifică în permanență să fie hârtie igienică, săpun lichid, apă caldă și curățenie. Sunt 2 dușuri și 2 toalete amplasate în grădină.  

Prețuri actualizate, iulie 2022:

 • campare adulți – 25 lei
 • taxa (auto) rulota – 20 lei
 • curent electric – 20 lei
 • cazare in rulota 2 persoane – 100 lei
 • cazare in casuta de lemn, 2 persoane – 120 lei
 • taxa vizitatori – 10 lei
 • campare copii 0-14 ani – 1 leu

Este necesar să îți faci rezervare chiar dacă mergi cu cortul, campingul este foarte căutat în weekend, iar spațiul este limitat.

Căsuța de lemn

Îți recomandăm cu drag camparea în Turle Camp. Dacă te-ai lăsat convins, rezervă un loc în camping chiar aici.

Date de contact Turtle Camp:

D-nul Adrian Matetovici 0743.517.687.

În zilele caniculare dar nu numai, mergeți la piscina cu priveliște spre vârful Țuțuiatu, este deschisa publicului. O zi de bălăceală la piscina Pensiunii Relax costă 30 lei in cursul săptămânii.

Dacă ai bicicletă, vino cu ea la Greci! Din camping poți pleca pe foarte multe trasee cu bicicleta.

Te poti abona la newsletter dacă îți dorești să afli când se postează articole noi.

Dacă ți-au plăcut articolele, ne poți urmări postările pe facebook dar și pe instagram (viatainvacanta).

2 gânduri despre „Camping în Munții Măcinului la Turle Camp

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: