Munții Măcin. Poveștile Măcinului și traseul spectaculos numit Dealul cu Drum

Munții Măcin
  1. Marcaj: Triunghi roşu 
  2. Lungime: 12 km
  3. Timp: 3.30 – 4 ore
  4. Harta traseu: Munții nostri (aici) 
  5. Ruta: Greci – Valea Racova – Valea Piatra Roşie – Valea Curături – Valea Taiţa – Nifon

Traseul tematic nr. 6 este traseul de legătură dintre localitatea Greci și Nifon, trecând peste Dealul cu Drum, zona unde este amenajată și poteca tematică Poveștile Măcinului, cu informații despre flora și fauna specific dobrogeană. Drumeția îți va oferi panorame largi asupra depresiunii Greci şi zonelor stâncoase, cu vârfurile Călcata, Cetatea, sau Moroianu.

Ambele trasee, Dealul cu Drum și cel tematic Poveștile Măcinului, încep din același loc și urmează aceeași cărare o bună parte a lor – primul marcat cu triunghi roșu, cel tematic cu cerc albastru.

Imediat după Centrul de informare din Greci, se continuă pe șosea până aceasta se termină într-un drum cu macadam (vezi indicator) pe care se mai merge până în 100 de metri. La marginea pădurii există o zonă de parcare și camping. Spre deosebire de traseul Cozluk, aceste două trasee sunt foarte bine marcate.

Peisajul este foarte frumos pe Dealul cu Drum. A fost o încântare să parcurgem mare parte din el. Cei doi căței pe care îi poți vedea „vedete” în imagini ne-au însoțit pe tot traseul ca și când ar fi fost ai noștri și …”they made our day” .

În prima parte a traseului sunt 4 puncte de informare cu priveliște asupra văilor și vârfurilor din zare. Poți vedea în depărtare Dunărea, Iacob Deal și Culmea Pricopcea… tot peisajul de aici m-a dus cu gândul la Scoția. Am fost mai aproape, cel puțin cu gândul, de această țară pe care îmi doresc foarte mult să o vizitez…Cu cel de-al patrulea punct de informare am ajuns la punctul de răscruce… în care traseul Dealul cu Drum se desparte de Poveștile Măcinului.

Pietrele Mariei în depărtare

Cu o zi înainte am parcurs traseul Cozluk și ne-a plouat cu găleata (cum spune expresia românească) dar în ziua în care am parcurs traseul Dealul cu Drum am avut parte de o vreme superbă. Totul a fost la superlativ.

Dacă vrei să știi cum este traseul Cozluk citește articolul nostru aici.

Noi am nimerit o zi cu ploaie pe Cozluk, jumătatea mai faină din traseu am fost încântați de locurile despre care nu mai auzisem iar în a doua parte a traseului ne-a plouat până la piele 🤭😅… Ne-am ferit de câinii de la stână, am scurtat poteca prin câmpul de grâu (nu știm exact care era traseul marcat) și telefonul a luat mai multă apă decât avea nevoie … aventurile și peripețiile ne fac viața mai frumoasă, nu?☺️😉

A fost ușor să facem popas în Munții Măcinului după câteva zile în Delta Dunării. Parcul Național cu cei mai vechi munții ai României este foarte aproape de Brăila dar și în drumul nostru spre casă. Avem câteva articole despre Delta Dunării, dacă sunteți tentați să călătoriți în această parte a țării. Delta are multe locuri spectaculoase, dar pentru noi, Sulina și Sfântu Gheorghe ocupă un loc aparte…

Locuri de campare în Munții Măcinului: 

Am rămas peste noapte în camping-ul de la buza pădurii din Valea Racova, locul de unde începe traseul Dealul cu Drum iar natura ne-a răsplătit cu un apus superb după o zi gri și ploioasă.

Apusul e doar răsăritul văzut de la spate…

Un alt loc interesant din satul Greci este Turtle Camp . Zona de campare este amenajată într-o curte spațioasă cu livadă și animale domestice. Ai acces la toalete, dușuri, curent electric și o bucătărie de vară. Gazdele sunt foarte primitoare. Poți lua de aici ouă proaspete și lapte.

Cu mâncare și băutură te poți aproviziona din sat de la magazine sau din piața agro-alimentară. Dacă ai poftă de înghețată homemade intră în magazinul Grădina lui Andrei și poate pleci de acolo și cu dulceață.

Ce e interesant la aceste trasee tematice este că poți întâlni broasca țestoasă dobrogeană și bujorul sălbatic. Noi nu ne-am întâlnit cu nici una dintre ele. Bujorul se scuturase deja la început de iunie iar broasca poate a fost mai timidă.

Cu miros de cimbrișor și mușețel vă dorim plimbare plăcută pe oricare traseu vă aventurați.

Te poti abona la newsletter dacă îți dorești să afli când se postează articole noi.

Dacă ți-au plăcut articolele, ne poți urmări postările pe facebook dar și pe instagram (viatainvacanta).

3 gânduri despre „Munții Măcin. Poveștile Măcinului și traseul spectaculos numit Dealul cu Drum

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: