Terapie cu sare mai aproape de casa ta? Salină urbană chiar în orașul tău.

salina

Odată cu venirea anotimpului rece, au loc schimbări bruste de temperatură și apar mult mai ușor virozele și gripa. De mic copil am avut probleme respiratorii și cu amigdalele mele, nu exista toamnă în care să scap de injecțiile dureroase.

Există o medicină alternativă pentru copiii și adulții care se confruntă cu probleme respiratorii (si nu numai acestea) ce se numeste Salinoterapie. Beneficiile acestui tratament natural constau în primul rând în ameliorarea afecțiunilor respiratorii, dermatologice și alergice. Însă cel mai important, este ca, prin acest remediu natural este posibilă întărirea sistemului imunitar.

Ce este salinoterapia? Este un procedeu extrem de simplu, prin care se inhalează aerosoli salini. Reprezintă, pe de o parte, inhalarea pe căile respiratorii a aerosolilor salini, iar pe de altă parte, absorbția aerosolilor salini prin intermediul pielii. Acest lucru se întâmplă natural când mergem în vacanță la mare, însă iarna, ca alternativă putem trece pragul unei saline artificiale din oraș.

Distanţele mari fac ca accesul într-una din salinele naturale din țară să nu fie chiar la îndemână. În ultimii ani, în marile oraşe au apărut saline artificiale, în care sunt reproduse, pe cât posibil, condiţiile din salinele naturale, astfel încât cei care doresc să facă terapie cu aerosolii salini să aibă acces mai uşor.

Aerosoli salini chiar și iarna

Ședințele de salinoterapie înseamnă timp petrecut într-o încăpere căptușită în întregime de sare cât și prin nivelul ridicat de salinitate pe care îl asigură în încăpere generatorul salin, încât sunt suficiente 45 de minute pentru a echivala 4-5 ore într-o salină naturală sau o zi întreagă petrecuta la mare.

Beneficiile pentru sănătate ale terapiei cu sare

Cel mai important efect pe care-l are aerul salin este acela de descongestionare şi dezinfectare a mucoasei căilor respiratorii. Le putem veni de hac răcelilor și bolilor sistemului respirator.

Editare în canva.com

Salinele artificiale sunt un nou concept în România. Începute ca niște săli tapetate cu blocuri de sare, au trecut la un alt nivel și au devenit tot mai moderne și performante. 

În București, Terra Salin îmbină toate aceste elemente ale tehnologiei moderne cu puterea naturala a sării. Au adus în centrul Bucureștiului 6.5 tone de sare de mare din Turcia, iar pentru aerosoli folosesc sare adusă de la Târgu Ocna.

Salina artificială este deschisă în colaborare cu un medic specialist cu care poți vorbi pentru un tratament personalizat și sfaturi medicale. Mai multe informații puteți găsi pe pagina de facebook sau pe site-ul oficial.

Pauză de relaxare în salina artificială

Terra Salin oferă o experiență complexă, de la beneficiile terapiei respiratorii și activitățile senzoriale, până la relaxare și dezvoltare culturală în cadrul atelierelor concepute pentru copii, datorită evenimentelor organizate la salină.

În timpul ședințelor de salinoterapie, părinții și copiii au posibilitatea de a-și petrece timpul împreună înntr-un mod inedit.

party sau o piesă de teatru? 😉🎉

Săptămânal se organizează diferite evenimente, atât pentru adulți, cât și pentru cei mici, de la teatru pentru copii, știință în salină, ateliere de lectură, muzică, origami până la yoga.

Sunt necesare o serie de ședințe repetate pentru a se observa efectele pe termen mediu și lung asupra organismului. În funcție de problemele specifice ale fiecărui client, este nevoie de o cură de aproximativ 7 ședințe. Acestea sunt realizate la intervale diferite pentru ca aparatul respirator să fie curățat în profunzime, dar și pentru a crește capacitatea organismului de a lupta împotriva factorilor externi.

Terapie pentru trup și suflet


Tu ce ai alege pentru una dintre vizite la salina artificială din oraș? yoga în salină sau o întâlnire inedită cu prietena ta cea mai bună?

Ședința de yoga se desfășoară în camera de relaxare de la Terra Salin, un spațiu perfect pentru detensionare și pentru terapie respiratorie în același timp. Pe măsură ce ne relaxăm în camera de sare, microparticulele sunt inhalate și pătrund în adâncul plămânilor, bronhii, bronșiole și alveole.

Pentru prima vizită la salina, acum că a venit sezonul rece, propice răcelilor și amigdalitelor (tocmai ce am scapat de una 🤒), am programat ca întâlnirea lunară cu prietena mea cea mai bună să fie la salina artificială din oraș și, în timp ce povestim cu cafeaua nelipsită, în fundal să ascultăm muzica ambientală plăcută și relaxantă.

Pentru că nu este suficientă o singură ședință ci între 5 și 10 vizite sunt necesare pentru a avea beneficiu, avem timp să încercăm ca activitate și yoga în salină. Sedințele de yoga sunt pentru mine o activitate individuală pe care o practic în zilele de repaus de la alergare. Alergarea este un sport repetitiv și unele grupe musculare sunt predispuse la tensiune suplimentară. Este bine ca din când în când să alternăm exercițiile.

Dar am fost întotdeauna curioasă să iau parte la un eveniment pentru a vedea cum se simt exercițiile de yoga dintr-o altă perspectivă. Mi se pare foarte interesantă abordarea la fel ca aceea de a organiza petrecerea cu ocazia zilei de naștere a copilului într-o salină artificială. Toți copiii au de câștigat de pe urma acestei experiențe, nu numai sărbătoritul zilei 😜.

Terra Salin este locul unde te poți recupera după o boală respiratorie ( inclusiv COVID) sau îți poți pregăti organismul pentru vremurile acestea. Sunt respectate toate măsurile sanitare privind recomandările de sănătate publică în contextul pandemiei de Covid.

Cu această ocazie am aflat că și în Brașov există o salină artificială😉.

Acest articol este înscris la competiția Superblog 2021, proba

salina artificiala

*Sursa foto din articol site Terra Salin și editare în canva.com.

Te poti abona la newsletter dacă îți dorești să afli când se postează articole noi.

Dacă ți-au plăcut articolele, ne poți urmări postările pe facebook dar și pe instagram (viatainvacanta).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: