10 locuri din „Românica mea” unde vom reveni

trasfagarasan

Ar fi multe locuri în care vrem să ne întoarcem pentru că România e bogată în zone frumoase, în care ne-am simțit foarte bine. Așa la rece, primele 10 locații care mi-au venit în minte sunt (ordinea este aleatorie):

Delta Dunării

Nu știu de ce am lăsat Delta pentru vacanțe de genul „la anu ”… Anul acela a venit până la urmă în 2019. De atunci însă, ne programăm în așa fel vacanțele încât să avem la dispoziție câteva zile și pentru Deltă (oriunde ar însemna asta…)

Dacă te-am facut curios despre cum poți petrece câteva zile superbe în Deltă, poți citi mai multe informații în articolele noastre: Delta Dunării la Gura Portiței, Sulina- sandwich de mare și deltă iar cel mai recent este Drumul spre libertate si simplitate la Sfantu Gheorghe.

Apusul de soare văzut din barcă sigur nu îl vei uita niciodată. Aici poți vedea apusul văzut prin ochii noștri. Unde? La gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră, în Sulina.

Munții Apuseni

peisaj de la Cascada Pisoaia

Câteva zile în zona numită și Țara Moților, am avut timp să vedem 3 cascade cu nume ciudate (mă mir că le rețin😊 , 5 peșteri deosebite, am fost în vizită la Avram Iancu și am explorat zona Roșia Montană.

Octombrie, Luni! Hai cu noi într-o călătorie virtuală 😉 navigând spre articolul Atracții turistice în Munții Apuseni.

Timișoara

Plimbările pe lângă Bega sunt cele mai frumoase iar locația de cazare descoperită de noi ne place în mod deosebit.

Am fost acolo în 2015 când nu era restaurat centrul istoric și pentru că ne era dor de ea, am facut o plimbare în Timișoara și în 2019… când am strâns mai multe informații despre activitățiile pe care le poți face în acest oras cosmopolit (mai multe detalii aici).

Castelul de lut Valea Zânelor- Porumbacu de Sus, Sibiu

Castelul de lut valea Zânelor este în localitatea Porumbacu de Sus, pe drumul național ce leagă Brașovul de Sibiu. Îl apreciem pe D-nul Răzvan Vasile pentru inspirație și pentru că vrea să facă ceva frumos în țara lui. Amplasarea lângă pârâu și priveliștea cu munții Făgăraș, fac din această locație una din povești. Când se vor deschide unitățiile de cazare la Porumbacu de Sus, vom fi printre clienți. 😊

Cazanele Dunării

Am petrecut la Cazanele Dunării câteva zile însorite, în 2015, când am decis să plecăm hai-hui prin România în locul unei vacanțe în Grecia. Am făcut un road trip …cu punct de plecare sudul țării până în …Maramureș, cu opriri prin locuri foarte frumoase din vestul țării …

Habar nu aveam ce bogăție e în Banatul montan. Unitățiile de cazare amplasate pe malul Dunării par că ar fi din altă țară și atrag mulți turiști.😊 Aici ai posibilitatea să pescuiești, să te plimbi cu barca sau să faci drumeții.

Cheile Nerei sunt cunoscute în rândul drumeților dar și de lumea întreagă pentru că aici se găsește Lacul Ochiul Beiului, cel cu apa de un turcoaz superb.

Transfăgărășan

Mi-am făcut o promisiune când am ajuns prima dată acolo, și asta a fost demult, acum 10 ani … că voi merge anual. Ei bine… nu m-am ținut de promisiune în fiecare an, dar tot e bine că nu a rămas prima și singura dată 😊.

Îmi doresc să alerg la Transmaraton într-un an fără Covid… Ar fi un traseu deosebit de văzut în pas alergător.

Comana, județul Giurgiu

bucuria copiilor…tiroliana peste lac

La Comana am avut șansa să ajung în ultimii ani. Cei de acolo ne-au primit cu brațele deschise când au auzit de cauza hospice și ne-au permis să mergem cu copiii din tabără.

Anual, între anii 2014-2018, am fost primiți cu brațele deschise și cu un prânz delicios. Le mulțumim că ne-au permis să creăm amintiri frumoase în parcul de aventură de lângă lac. Poți accesa aici site-ul Parcului de aventură pentru a afla mai multe detalii.

Parcul este administrat de Casa Comana care oferă cazare, restaurant, SPA și alte facilități pentru turiștii care aleg să facă o mică excursie până acolo.

Tot în Comana este un loc mai puțin cunoscut de ceilalți dar important pentru istoria tradițională românească. Funcționează din 2011 ca un Atelier-muzeu, se numește Ansamblul Moara de hârtie și satul meșteșugurilor și găzduiește 10 ateliere creative ce îşi trag seva din meşteşugurile practicate în satul tradiţional românesc: țesut la război, prelucrarea stufului și papurei, fierărie, olărit și ceramică, lucru în lemn, bucătărie tradițională, moară pe piatră și brutărie, dar şi realizarea de hârtie de mână, tipar manual şi legătorie de carte. (sursa site)

Sarmizegetusa Regia, jud. Hunedoara

Aici ești departe de civilizație dar mai aproape de strămoșii nostri, dacii. Este considerat un loc încărcat energetic.

„Moș Crăciun” m-a convins să mergem concurenți la Maratonul Dacilor, ce se organizează în fiecare an, în luna august. Este singurul maraton din lume care trece prin 4 situri aflate în patrimoniul cultural mondial UNESCO. Citește mai multe despre Primul semimaraton montan la care am alergat pe urmele dacilor.

Mănăstirea Voroneț – un loc special

Mănăstirea Voroneț este un loc deosebit pentru mine…

În ultimii 2 ani am încercat să vizităm și o bucățică din România… pe lângă vacanțele din alte lumi…așa am ajuns și în Bucovina. Aici poti afla mai multe despre aventura prin Bucovina de poveste... am găsit cazare de pe drum și nici nu se putea să nimerim mai bine de atât. Propietarii Cabanei Poiana lui Macarie ne-au primit cu brațele deschise, ne-am simțit ca acasă, iar data viitoare când o să îi vizităm o să îi cer ( musai ) rețeta prăjiturii cu prune. 😉

Culoarul Bran-Rucăr

Culoarul Rucar-Bran-Moieciu este atât de frumos, dar neglijat de autorități. Este un fel de Elveție nedescoperită și promovată doar pe alocuri.

Foarte mulți știu de Bran dar zona aceasta are o mulțime de locuri fantastice și rupte parcă dintr-o altă Românie – Peștera, Fundata, Sohodol, Ceatea Carului, Dâmbovicioara, Cheile Grădiștei etc, unde Bucegii și Piatra Craiului fac un adevărat spectacol de lumini și culori. Un tablou mirific în aer liber pe care îl admir de fiecare dată la fel ca și prima oară. Culoarul este o trecătoare istorică între Transilvania și Țara Românească … numai alăturarea acestor munții crează un peisaj spectaculos.

Aici vei găsi povești și aventuri de pe traseele ecoturistice din zona Moieciu – Fundata.

Călătorii de poveste îți doresc!


Dacă ți-au plăcut articolele, ne poți urmări postările pe facebook dar și pe instagram (viatainvacanta).

Te poti abona la newsletter dacă îți dorești să afli când se postează articole noi.

Te-ar putea interesa și:

Cele mai recente:

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: