Lefkada / Plajele insulei

lefkada

Kalispera!

În vacanțele (au fost mai multe pentru ca iubim insula asta) pe insula albastră am descoperit 11 plaje, ne-am făcut preferințe și vrem să le împărtășim cu voi. Insula se remarcă prin ambianța sa exotică și prin peisajul natural care îți taie respirația!

Plajele din Porto Katsiki, Kathisma și Egremni sunt de o mare frumusețe naturală, în timp ce Agios Ioannis și Vasiliki sunt cele mai bune locuri pentru windsurfing. Totuși, dacă sunteți în căutarea unor plaje mai izolate, mergeți la Milos, Nikiana, Kalamitsi sau Agiofili. Cele mai populare și cele mai fotografiate dintre plaje sunt Porto Katsiki, Egremni, Milos și Kathisma.

 Dacă dorești mai multe informații despre călătoria cu mașina până în Lefkada și drumețiile pe care le poți face, accesează articolul Lefkada (Grecia)/ Dragoste la prima vedere…

Insula Lefkada are cu siguranță unele dintre cele mai bune plaje din Marea Mediterană. Cu apă cristalină și împrejurimi stâncoase abrupte, siturile și plajele din Lefkada atrag numeroși vizitatori în fiecare vară.

Plaja Egremni – Sud – Estul insulei

Este considerată cea mai faimoasă și spectaculoasă plajă din Insula Lefkada. Are pereți abrupți vertical ce intră direct în mare. Este mai lungă decât Porto Katsiki și se spune că apa este ca în Caraibe.

Plajă cu pietre și apa este adâncă încă de la mal. Este recomandata persoanelor active cărora nu le place să stea 3 zile în același loc.

În 2015 drumul de acces cu mașina s-a surpat în urma unui cutremur dar am înțeles că se reconstruiește. Pentru a începe să visați la vacanță, vă las mai jos un video cu plaja, din 2015, de pe vremea când existau cele 350 de scări de acces.

Update 2022: accesul pe plajă se poate realiza coborând cele peste 400 de scări reconstruite direct pe stâncă.

În topul listei noastre rămâne și plaja Porto Katsiki despre care poți citi în articolul Cea mai faină plajă din Lefkada.

Vasiliki – Sudul insulei

Este o stațiune activă, vibrantă și aglomerată. Aici găsești multe variante de taverne, pentru a servi prânzul sau cina, frumos amplasate pe marginea apei.

Plaja este cu pietre dar este o zonă preferată de iubitorii de widsurfing și a celor care vor să campeze cu rulota.

In Vasiliki sau in Nidri iti recomand sa vii daca vrei sa te plimbi prin magazine de suveniruri și decorațiuni, o străduță plină cu produse deosebite vei avea la dispozitie pe care sa o imparti cu alti turisti dar și supermarket de unde te poti aproviziona.

Bucură-te de vacanța în natură la Camping Vasiliki Beach.

În drum spre Vasiliki, dacă dorești, poți achiziționa ulei de măsline de la Oil factory Sklavenitis. La un preț mai bun decât în magazine și poți vizita fabrica.

Plaja din Nidri

Plaja din Nidri este destul de îngustă si se intinde modernă și atrăgătoare de-a lungul a mai multor golfulețe, care îmbracă atât de frumos și de pictoral țărmul Mării Ionice.

Plaja este una cu pietre si nisip care are intrare lină în mare. Recomandăm cu tot dragul plaja de lângă Nidri Hotel Avra Beach. Zona are și o parte umbroasă cu copaci și găsești sezlonguri amplasate nu pe nisip ci pe… iarbă. Wow! Ne-am putut relaxa la soare sau la umbră, după preferințe, cu o carte în mână și cu o bere rece lângă.

Sa va spun un secret…Nidri este locul nostru preferat din Lefkada. Ne-am simțit bine aici, atât pe plajă cât și seara, în port. Datorită acestei stațiuni am hotărât să mai stăm o zi în vacanță. Ce are aparte stațiunea aceasta? Totul 😆… dar mai multe poți afla în articolul: 10 locuri fabuloase din Lefkada.

Lefkada
Lefkada

Plaja Lygia și Nikiana

Cele două sunt vecine și sunt plaje mici, cu pietre, nu au facilități, au doar câteva sezlonguri. Poate nu sunt potrivite pentru familii cu copii mici. Se află într-un golf cu apa liniștită ca într-un lac. Răsăritul se vede frumos de aici.

Plajele din partea nord-vestică a insulei Lefkada

Plaja Milos – Vestul insulei

Drumeția până la Milos Beach merită tot efortul. Mașina o vei lăsa parcată în stațiunea Agios Nikitas și vei merge la pas pe aleea pietonală care ajunge la plajă. Din această alee urmărește indicatorul aflat pe partea stângă la intersecție. Mergi la stânga, acolo te vor aștepta scările care te vor ghida în pădure.

Eu m-am bucurat mult de acest drum prin pădure, urcă 20 minute până în vârful unui deal și de acolo priveliștea este O MI-NU-NĂ-ȚIE. Bucură-te de panorama de sus ca apoi să cobori pe mici dune de nisip. Grecii au fost ingenioși când au creat accesul pe această plajă și au avut de muncă la săpatul în stâncă.

Pont! Pentru traseu recomand încălțăminte sport, nu șlapi.

După ce ajungi, vei vedea pe dealul din dreapta o veche moară de piatră, părăsită. Plaja își are numele de la această moară.

Am stat pe plaja de la Milos o zi întreagă. A fost o zi relaxantă în care am ascultat sunetul valurilor mării turcoaz. Ce să îți dorești mai mult? Dacă vrei să stai toată ziua la Milos, este nevoie să știi că ai nevoie de umbră. Pe această plaja nu vei găsi nici un loc unde să te adăpostești de soare. Dacă nu ai umbrelă, este nevoie să cumperi șezlong cu umbrelă – pe noi ne-a costat 20 euro/2 pers (pret in 2019).

lefkada

Pont! Să nu vă lăsați păcăliți de un alt drum de acces de la ieșirea din localitate, ce urcă spre unitati de cazare. Nu știam cum să ajungem la plajă și am văzut acest drum pe care ne-am aventurat. Sunt scări într-adevăr, dar poarta de acces este închisă pentru că zona este propietate privată.

Agios Nikitas

Este un fost sat pescăresc simpatic, cochet și cu străduțe înguste. Plaja este mică, cu pietricele. Aici apa este liniștită, fără valuri.

Golful din Agios Nikitas

Plaja Kavalikefta și Megali Petra „Piatra cea mare”- în Vestul insulei Lefkada

Cele doua plaje sunt situate în munții Lefkadei. Accesul la prima plajă se face cu mașina. Drumul însă este îngust, și cum te apropii mai mult de plajă, abia încap 2 mașini.

Este deosebită și atipică – din loc în loc răsar stânci din apă. Ai grijă la valuri să nu te lovească de stânci.

Lefkada

Plaja Kavalikefta este o plajă cu pietricele. Cea de a 2-a plajă – Megali Petra – este mai ascunsă de ochii turiștilor. Aici ai parte de liniște, plaja este lată și apa mai caldă.

Lefkada

Megali Petra – această plajă mică se află în apropiere de plaja Kalamitsi. Numele său înseamnă „stâncă mare”, de la numeroasele roci care se găsesc în mare.

Parcare cu taxă – 5 euro. Este o mică terasă la care poți bea ceva rece.

După ce am plecat de pe plaja Kevalikefta, în satul Kastro, am găsit o tavernă tradițională. Aici am mâncat cel mai bun gyros și pita din această vacanță.

Mi-au tremurat genunchii pe drumul de acces spre plaja Kavalikefta. Am nimerit într-o parte a zilei în care picura puțin și când să ajungem, plecau toți de la plajă. Noi dar și alte mașini ce erau după noi, am fost nevoiți să dăm cu spatele în rampă ca să găsim un gol să le facem loc turiștilor pe picior de plecare. Noroc că am un partener de aventură căruia îi plac astfel de provocări.

Plaja Kathisma

Lefkada_ Katisma beach

Plaja Kathisma se află în vestul insulei Lefkada, în apropierea stațiunii Agios Nikitas.
Kathisma Beach este o plajă bine organizată, care se întinde pe mai bine de 1 kilometru. Este una dintre plajele vizitate de toate categoriile de vârstă, tocmai pentru ca accesul aici se face ușor (nu e nevoie să te aventurezi pe drumuri dificile sau să cobori sute de trepte, ca în cazul altor plaje faimoase din Lefkada).

Este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Lefkada. Este o plajă lungă (una dintre cele mai mari de pe insulă), premiată Blue Flag.

Coffee with a view ☕😍

Uneori se formează valuri destul de înalte și puternice, periculoase chiar. Noi ne-am nimerit pe plajă într-o zi în care bătea tare vântul și nu a fost o zi de bălăceală neapărat. Ne-am poziționat pe partea stâncoasă și am admirat valurile ce se formau la mal iar la plecare ne-am imaginat cum va fi nunta ce se pregătea pe plajă.

Lefkada_ Katisma beach

Plaja Agios Ioannis – Nordul insulei Lefkada

Este o plajă îndrăgită de iubitorii de windsurfing. Se află la 3 km de Lefkada Town. La capătul plajei se află morile de vânt uitate de vreme care împletesc frumos peisajul.

O să revenim în Lefkada mult iubita. Pentru următoarea vacanță, îmi doresc să încerc parasailing. Tu ai încercat?

Care e plaja ta favorită din Lefkada?

Un gând despre „Lefkada / Plajele insulei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: