Lefkada / Dragoste la prima vedere in Grecia…

Lefkada
Image by Nikos Kavvadas from Pixabay 

Lefkada este unul din motivele pentru care iubim Grecia.

După ce am văzut și experimentat alte locuri frumoase din Grecia, am hotărât să revenim la prima dragoste.

Lefkada este una dintre cele mai spectaculoase insule ale Greciei. Are plaje generoase și culoarea apei de un turcoaz/verde smarald o individualizează. Poți afla mai multe despre plajele insulei aici.

Cea mai faină plajă este…

În toamna anului 2019 (în luna septembrie este mai puțin aglomerat) am fugit în vacanță, în Lefkada. Prima data, la recomandarea unor colegi am fost în 2012 când a fost și prima calatorie în Grecia.

Deși ne gândim la vacanțe în alte țări, așa se face că, aproape an de an, am ajuns la greci.  Prietenii noștri au ajuns să ne întrebe:” tot în Grecia mergeți?! Și noi avem răspunsul pregătit: „da, asa este dar….în alte locuri din Grecia ” … sunt atâtea de explorat …

Nu îți ajunge o săptămână să îi descoperi principalele atracții. Este considerată Insula lider în sondajul cu cea mai frumoasă insulă grecească!

Cu mașina în Lefkada

Giurgiu – Lefkada – 994 km

Nu vă speriați de drum, se circulă extrem de bine în Grecia. Bulgaria se trece mai greu, dar ei sunt harnici și lucrează de zor la continuarea autostrăzii ce duce spre Grecia. În câțiva ani se va trece mult mai repede și prin Bulgaria. Am plecat la 6.30 am. din vama Giurgiu. Am ales să trecem pe zi prin Bulgaria.

La ora 13 eram deja în vamă la greci (avantajul de a pleca din sudul țării😊). Drumul  Ruse – Sofia este frumos, sunt puține localități, nu era aglomerat. Pentru ocolirea Sofia căutați ieșirea spre KULATA.

Din Giurgiu –  până în Sofia (drum național cu o bandă pe sens) am făcut 3h, sunt 200 km de autostradă și … de acolo mai ai puțin și… ajungi in Grecia. In Țara vacanțelor, cu leandri pe marginea șoselelor, livezi de măslini, frappe și muzică bună. O nebunie!

A devenit tradiție ca atunci când ajungem Grecia, chiar in vama, să ne răcorim cu un frappe. Așa știm că a început vacanța 😊.

PONT: nu luați benzină de pe autostradă, e mai scump. Puteți lua înainte de a ajunge pe insulă, ca exemplu (Preveza 1.69 euro – 2019). “Faceți o buclă” 😀 de pe autostradă și găsiți benzinării de familie. Puteți vedea media prețurilor și benzinării aici.

Și când credeam că vacanțele în Grecia sunt fără ploaie ne-a prins o furtună pe autostradă dar s-a linistit cand am ajuns in Laguna Lefkadei.

delta Lefkada

Cazare în Lefkada, Nikiana

Înainte de plecare am căutat locații de cazare ca să știm la ce uși să ciocănim la sosire 😉. Nu am rezervat nimic înainte. Bugetul (estimat) alocat pentru cazare a fost de 50 euro/noapte și am încercat să nu ne abatem foarte tare de la el.

Nikiana este o localitate mică între Nidri și Lefkada Town. Aici am „campat” și de aici am plecat zilnic în excursii. Cred că este o localitate accesibilă pentru că e în zona de mijloc a insulei.

1. Nikiana, 2 nopți la Aleka`s House – 40 euro, cu mic dejun.

 La Aleka`s House am dat peste o doamnă foarte drăguță. Te simți binecuvântat când întâlnești oameni cu suflet mare și călduros. Am sunat-o, pentru că nu era in recepție, am văzut camera și i-am promis că în 10 min. revenim cu un răspuns și draga de ea ne-a lăsat deschis. Era pe picior de plecare și când am sunat-o că ne întoarcem ne-a primit în casa ei fără să fie acasă: Honey, don`t worry! 😊

Aleka are o grădină foarte frumoasă unde poți lucra la umbră. Tot aici sunt amplasate mesele pentru mic dejun. Au și o piscină mică. Grădina este frumos decorată cu multe flori și umbrită de pomi cu rodii, lime, portocali, iar daca stai pe acolo te vor cauta și câteva pisici prietenoase … 😊

Știai că o rodie are 365 de bobite?
lefkada-aleka`s house

2. Nikiana, 3 nopți la Hotel Sunrise40 euro cu mic dejun.

Nu suntem genul care vânează hotelurile dar, la acelasi preț ca vilele, am găsit Hotelul Sunrise în Nikiana. Dacă vă interesează, urmăriți pe site-ul lor lista de prețuri, în funcție de perioada de vacanță aleasă. În septembrie este mai ieftin.

Este superb peisajul din balcon și de la terasa piscinei (adâncime de la 90 cm. până la 2.80 cm.) Se vede în zare podul din Lefkada, poți admira marea și bărcile cu vele care plutesc toată ziua.

Lefkada
sursa foto: Sunrise Hotel
  • sunrise hotel lefkada
  • Lefkada
  • Lefkada

Nu se numește degeaba „sunrise”. Aici ai ocazia să privești de aproape răsăritul și apusul soarelui. La 18.30, când soarele apune după munte, se întorc bărcile cu vele în portul din Nidri. Le poți admira de pe terasa piscinei. În ultima seară am simțit că nu suntem pregătiți să plecăm și am decis să mai rămânem pentru a mai privi încă o dată acest tablou maritim, superb de altfel.

Unde am mâncat?

Am avut cazare cu mic dejun. Pentru restul meselor, de regulă am mâncat pe unde ne-a găsit foamea. 😊 Tavernele din Nikiana sunt afaceri de familie. În prima seara am mâncat la Taverna O`MINAS. Am încercat pentru prima și ultima dată paste cu scoici. Mâncarea este gustoasă și au rețete tradiționale grecești.

A fost o săptămână în care am renunțat la rețelele de socializare și ne-am concentrat pe noi doi și pe sentimentul de living the moment. Îți recomand si tie când în când să te rupi de cotidian și să te gândesti mai mult la tine.

Te-ar putea interesa și :


Cele mai recente povești:

Un gând despre „Lefkada / Dragoste la prima vedere in Grecia…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: