Cred că sunt mulți români care au venit cel puțin o dată în Brașov iar la o primă căutare pe internet vei da de multe articole despre obiectivele turistice din oraș. Brașov are o poziție geografică impresionantă și înconjurat de peisaje desprinse parcă din povești, orașul de la poalele Tâmpei te impresionează cu siguranță iar vacanțele aici sunt reușite de fiecare dată 😉.
Astăzi, noi venim cu o variantă inedită în care vom pune pe hârtia virtuală activități faine pe care le poți face în județul Brașov atingând și obiectivele de interes turistic. Brașovul a devenit casa noastră în studenție. Eu eram neumblată prin lume 😊 dar de atunci sunt 16 ani de când tot descoperim alte modalități de petrecere a timpului liber în “Țara Bârsei”.
Și ție ți se întâmplă uneori să te trezești la sfârșitul săptămânii și să te întrebi: ce facem weekend-ul ăsta? Nu vreți să plănuiți ieșiri majore, ci doar să petreceti timp împreună? Împrejurimile Brașovului sunt și pentru tine, tu cel în căutare de distracții noi chiar dacă locuiești în zonă.
Acesta se vrea a fi un portal spre toate articolele cu locuri faine din județul Brașov, în care, înconjurați de natura vindecătoare, poți petrece timp de calitate cu familia sau cu prietenii 😝.
Activități faine în aer liber
- Cicloturism
- Zbor în tandem cu parapanta
- Zbor cu avionul
- Plimbare în rezervații și arii naturale protejate din județul Brașov
- O zi de Echitație în județul Brașov
- Distracție în parcuri de aventură
- Drumeții în natură, în județul Brașov
- A zis cineva „bălăceală”?
Fiecare dintre noi are pasiuni și viziuni diferite în ceea ce priveste modalitatea de petrecere a timpului liber. Există parcuri de aventură, o mare varietate de trasee de drumuri forestiere, zone de cățărare, centre de echitație, lacuri, râuri învolburate, rezervații naturale, cetăți medievale și castele. O parte dintre ele le regăsești dacă citești acest articol.
Cicloturism
Ne urmărești de ceva timp? Atunci ai aflat că nouă ne plac aventurile în natură cu rucsacul în spate, în alergare sau cu mașina. Iar de curând am învățat să pedalez pe două roți și Cristi este încântat că poate lua în calcul și bicicleta în bagajul de vacanță. Știu, poate suna puțin ciudat că până la 34 de ani să nu mă fi urcat pe bicicleta dar…. Nimic nu este întâmplător în viață.
În explorare pe bicicletă am aflat despre alte locuri minunate. Accesând articolul Hai cu bicicleta prin județul Brașov, vei (re)găsi sate transilvanene, poteci și priveliști pe unde îți poți organiza turele cu bicicleta în Brașov și împrejurimi.
Zbor în tandem cu parapanta
Dacă nu ai încercat asta până acum dar a existat întotdeauna o dorință arzătoare de a încerca ceva care îți activează adrenalina, îți spun să nu mai aștepți o ocazie specială și să te programezi pentru un zbor cu avionul/ parapanta. Am scris un articol cu toate informațiile de care ai nevoie să fii cu capul în nori la propriu :-).
Zbor cu avionul
Pentru cei care doresc să descopere frumusețea Munțiilor Bucegi și a țării Bârsei dintr-o perspectivă inedită și spectaculoasă, vă propunem câteva trasee: zbor în Muntii Bucegi, Poiana Brașov, deasupra Pietrei Craiului și zbor deasupra orașului Brasov de la aerodromul Prejmer sau aerodromul Ghimbav.
Plimbare în rezervații și arii naturale protejate din județul Brașov

Lacurile de la Rotbav și Dumbrăvița
Am un pescar în familie 😉 și nu lipsește din calendar cel puțin o vizită lunară la lacurile din județ chiar și în lunile de iarnă când pot avea patinoarul meu pentru răsfăț 😝. Două dintre lacuri sunt în aria protejată.
Petrece o zi pe malul lacului Dumbrăvița sau renumita Delta din Carpați
Lacurile de la Rotbav sunt locuri mai puțin știute din județul Brașov
Coloanele de bazalt de la Racoș
Coloanele de bazalt, înalte de 15 m, sunt principalul motiv pentru care este cunoscută localitatea. Aici este un loc despre care se spune că ar emana energii pozitive. Lacul de smarald și vulcanul stins de la Racoș sunt alte obiective importante în zonă dar mult mai multe informații în articol.
Microcanionul în bazalt de la Hoghiz
Este arie protejată de interes național inclus in lista rezervațiilor naturale de tip geologic, situată în județul Brașov. Coloanele bazaltice de mici dimensiuni (4 km) au rezultat în urma unor activități de erupții vulcanice intense petrecute în Munții Perșani în ultima eră geologică din istoria Pământului. Iar lângă coloanele bazaltice s-a format cascada pârâului Hoghiz care nu este vizibilă în toată spendoarea ei din cauza vegetației. Dar dacă ești în zonă de ce nu te-ai opri pentru 15 minute?! ☺️
Dealul Lempeș și Mlaştinile de la Hărman şi Prejmer
Dealul Lempeș este unul dintre locurile favorite în care ne încărcăm bateriile. Dăm o fugă în alegare, ne relaxăm la umbra pinilor sau ajungem cu bicicletele în zonă.
Muntele Tâmpa
Sunt multe variante prin care poți urca pe Vf. Tâmpa pentru a te bucura de priveliște în orice moment al zilei dar este foarte frumos să admiri apusul de acolo. În acest articol , deși este despre alergare, vei găsi detalii despre traseele care duc pe Tâmpa, asta dacă vrei puțină aventură și ai mai mult timp la dispoziție ca să nu urci cu telecabina.
Munții Postăvarul
Noi am făcut o drumeție documentată pe „Drumul Roșu„ până în Vârful Postăvarul dar sunt și alte trasee de descoperit.:-)
Alte rezervații naturale în județ sunt:
Rezervaţia de zimbri „Valea Zimbrilor”de la Vama Buzăului (articolul aparține celor de la minicalatorii.ro) şi rezervaţia de urşi de la Zărneşti – Libearty (site oficial).
Stejarii de la Cristian
La 10 km de Brașov, în comuna Cristian se găsește o frumoasă pădure de stejari declarați monument al naturii datorită aspectului lor și al vârstei apreciabile (peste 400 de ani). Acces de pe DN 73.
Rezervația Holbav

Prima dată când drumurile m-au dus pe acele coclauri a fost acum 10 ani. Atunci aflam cu ce se „mănâncă” munca de teren. De pe dealurile din Holbav poți admira Postăvarul, Bucegii – care se arata sub forma unui chip de om bărbos, frumoșii munți Piatra Craiului… Și mult mai aproape este Măgura Codlei.
O zi de Echitație în județul Brașov

Întotdeauna mi-am dorit să încerc o astfel de experiență și este pe lista celor 100 de lucruri de făcut în viață. Tu ai o astfel de listă ? 😊 Uite unde te poti împrieteni cu caii:
Dând click pe cuvintele subliniate vei intra pe site-uri oficiale pentru a afla tarife și programul de funcționare.
Distracție în parcuri de aventură

În zona Braşovului, dar şi în judeţele Covasna şi Harghita, sunt mai multe parcuri de aventură. Sunt o nouă distracţie pentru turişti pe timp de vară. Majoritatea sunt amenajate în pădure, ferite de caniculă.
Parcul de Aventura din cartierul Noua Brașov este cel mai mare parc de aventură din Europa de Est.
Parc de Aventură în Zărnești „Wolf Park Adventure„
Tiroliana de la canionul 7 scări
Alpinism în copaci. În complexul turistic Cheile Grădistei, Resort Fundata (situat la 35 kilometri de Braşov), a fost deschis un parc pentru cei dornici de aventură cu jocuri de alpinism amplasate la înălţime, în copaci.
Drumeții în natură, în județul Brașov

Nimic nu este mai revigorant decât o drumeție de câteva ore prin pădure. În Brașov oriunde te uiți 360 grade este pădure și sunt o multitudine de trasee turistice montane în Munții Bucegi, Piatra Craiului, Ciucaș, Piatra Mare, Munții Făgăraș și Perșani sani.
Dacă dorești să evadezi în natură și să te bucuri de priveliște, îți recomandăm doar câteva din cele peste 100 de trasee existente în județul Brașov Dacă te interesează și altele, poți accesa site-ul Munții nostri.
Dacă vrei trasee mai ușoare în jurul Brașovului vei găsi descrieri și în cele două articole scrise pentru doritorii de alergare în Brașov care pot fi cu ușurință considerate și drumeții ușoare în Brașov. În articolul Unde alergăm în Brașov se regăsesc traseele pe Drumul forestier Crucur din Noua, Pietrele lui Solomon spre Poiana Brasov sau Drumul vechi al Poienii, Circuit prin Valea cu Apă iar în partea a doua, în articolul din 2021, vei găsi detalii despre traseele spre Măgura Codlei, Dealul Lempeș, Canionul 7 scări sau Drumul Familial până în vf. Piatra Mare, Parcul Dentrologic Brașov și puțin mai departe, la plimbare spre Plaiul Foii, Zărnești.
Traseele ecoturistice din zona Bran – Moieciu (către articol) sau pe dealurile din Poiana Mărului sunt o variantă ideala pentru orice anotimp și pentru o ieșire cu copiii în natură. 😉
Via Transilvanica (ruta Crit – Sighișoara) cu un picior în județul și cu altul în Mureș 😊

Proiectul Via Transilvanica (VT) “Drumul care unește” a devenit atât de îndrăgit încât noi credem că puțini români nu au auzit încă de el. Brașovul este unul dintre județele care face parte din tronsonul Terra Saxonum. Dacă ești tentat să mergi în drumeție și să vizitezi cu această ocazie și satele săsești din Transilvania cu ale sale biserici fortificate, articolul despre Cloasterf este o bucățică din VT care trece pe lângă satele săsești.
A zis cineva „bălăceală”?

Cristi, mai mult ca sigur! 😂 Căutăm să ne răcorim în piscină indiferent de anotimp. Vacanța la mare este scurtă sau poate nu e😊 așa că ne uităm pe unde putem înota în împrejurimi. În județul Brașov, variantele găsite de noi sunt Paradisul acvatic, Băile Persani, Lacurile din Codlea, Ștrand Fagaras “Laguna albastra”, Ștrand Sfântu Gheorghe, sau lacul de la Reci din județul Covasna. Piscine interioare deschise publicului sunt Sala Sporturilor – Brașov (momentan închis publicului), Garden Club – Brașov , Hotel Piatra Mare -Poiana Brașov, Hotel Alpin – Poiana Brașov.
KOA Hărman
În Rezervația Dealul Lempeș – Mlaștinile din Hărman poți încerca ceva inedit. Singurul loc din județul Brașov unde poți face wakebord. Pe lacul de la KOA ai parte de 10 minute de distracție cu wakebord sau 30 minute cu kayac.

Dacă mai sunt și altele, abia așteptăm să aflăm. Sharing is caring 😉.
Să vă fie viața o vacanță!
Te poti abona la newsletter dacă îți dorești să afli când se postează articole noi.