Experiența Tree House/Cazare inedită în Râşnov

În Râşnov, la poalele Munților Bucegi, izolați de aglomerație şi civilizație am găsit cazarea perfectă pentru un weekend odihnitor. Nu e doar cazare, ci și o experiență unică.

Te vom plimba virtual cu noi la Piece of Heaven, „căsuta în copac” în care am înnoptat noi în decembrie 2023.

Casa are un spațiu mic de 15 mp care ne-a fost suficient 😁. În aceşti metri ai la dispoziție un pat, o sobă care să îți facă căldură, o bucătărie mică şi culmea… este utilată chiar şi cu un duş.

În cele două zile, având cele necesare în bucătărie, am avut posibilitatea sa ne gatim, aducând o bucățică din Italia în farfuria noastră. Am avut ocazia să testăm o tigaie mică în care încape un singur ou. Era pe măsura bucătăriei😉.

Ne-am petrecut prima seară, în linişte, admirand iarna de la geam şi cu o carte bună în brațe…doar lemnele din sobă se auzeau melodios.

Ce ne place la căsuța în copac Piece of Heaven?!

1. Motivul principal pentru care am ales această cazare este conceptul ingenios al spațiului de cazare dar şi pentru soba din încăpere 😉. Pe vreme rece, există încălzire în pardoseală dar se poate face şi cu ajutorul șemineului din cameră. Cristi a insistat să facem focul. Acest lucru oferă un sentiment plăcut de confort, dar va trebui să pregătiți singuri focul.

2. Aveam nevoie de „reîncarcare” după o perioadă grea iar amplasarea ei în mijlocul naturii şi liniștea din zonă au ajutat.

3. Stilul hygge dar şi modul organizat ca „less is more”. Ne gândim că uneori goana după lucruri este atât de accentuată când de fapt, atât de puțin îți trebuie ca să poți trăi, în stil minimalist, e adevărat. 

4. Pentru coffee with a view, momentul perfect de admirat priveliștea către Munții Bucegi. Imaginează-ți un ceai cald sau cafeaua de dimineață cu peisajul ăsta. O nebunie!

5. Amabilitatea gazdelor. Unul dintre propietari (Dragoş) este cel care a gândit creativ cele 3 cazări inedite dar fără îndoială, toata familia a contribuit la concretizarea proiectului. Sunt o familie tânără care dețin cele 3 căsuțe ideale (vezi mai jos de ce spun trei) pentru o relaxare de weekend.

6. Al şaselea motiv, dar nu cel din urmă, se datorează lui King și Cora, cei doi câini ciobănești Berlinezi, care sunt iubibili, vorba melodiei de la Taxi. Cora stând la usa noastră seara, mi-a dat un sentiment aşa de fain, de siguranță. Zona este sigură de altfel.

Când ai parte de vreme potrivită, în curte este o zonă de relaxare în hamac dar şi un loc pentru făcut grătar şi un foisor. Ai acces la parcare acoperită unde-ți poți lăsa maşina în siguranță, în curte.

Piece of Heaven si Piece of Dream

Cazare atât de aproape de Braşov. În curte nu este una ci sunt două cazări inedite. Puteți fi vecini cu prietenii vostri dacă vă rezervați împreună cele două căsute inedite.

Piece Of Heaven

Locul unde am petrecut 2 nopți, aproape de Braşov, pentru o pauză în natură, are o capacitate: 2 adulți, 15 metri pătrați. Oferă un spațiu intim și confortabil, cu toate facilitățile de bază necesare. Piece of Heaven imită căsutele din copac dar este locul perfect pentru a vă relaxa și a petrece timp de calitate.

Piece of Dream poate găzdui 4 persoane (inclusiv copii) și are mai multe facilități, este un bungalou de 35 de metri pătrați, cu bucătărie full open space și două paturi separate de un perete decorativ, în timp ce Piece of Heaven este dedicată doar pentru un cuplu.

Piece of Dream este casa dintre mesteceni

Cele două tiny houses, sunt acompaniate de muzica căsuței în formă de chitară care este amplasată vis a vis de Piece of Heaven şi Piece of Dream.

Casa chitară Guitar House Symphony este locul în care ne dorim să ne cazăm când vom reveni în zonă. Deşi aceasta este tot tiny house, ai tot confortul departe de aglomerație. Este ca spațiul unei rulote cu apă caldă, căldură și electricitate.
Detaliile de interes şi regulile caselor le poți afla pe Airbnb sau pe Booking, de unde poți rezerva casa dorită.

Unde este mai exact căsuța în copac care ne-a încărcat bateriile?

În Râşnov, pe Valea Glăjeriei (drum asfaltat), dar la un moment dat se face dreapta pe un drum încă neasfaltat. Vei primi indicații de la propietari după ce faci rezervare.

Ştiți că suntem oameni de cuvânt şi serioşi atunci când vine vorba despre recomandări dar, dacă mai aveți nevoie de alte confirmări, vă lăsăm site-ul oficial şi pagina de facebook unde puteți discuta direct cu propietarii.

Activități aproape de Braşov, în zona Râşnovului:

  1. Cetatea Râşnov – plimbare până la cetatea medievală fără a avea acces în interior, rămâne închisă din păcate…
  2. Dino Parc Râşnov
  3. Plimbări și drumeții: cazarea e atât de aproape de munți, veți găsi nenumărate trasee montane, de la plimbări scurte și ușoare până la trasee montane lungi. Traseele ecoturistice din Moieciu pot fi o alegere. Sau o drumeție la Cabana Mălăieşti – eşti foarte aproape de startul traseului marcat cu banda albastră care te însoțeste 3-4 ore spre privelişte de poveste.
  4. trasee montane cu bicicletele MTB sau pe asfalt.
  5. Bungee jumping: Situat la Cheile Rasnoavei http://www.cheile-rasnoavei.eu veți găsi o instalație de bungee jumping cu o înălțime de 130 m.
  6. Zbor cu avionul, parașută, parapantă, motoparapantă pentru experiențe de neuitat. În apropiere se află Aerodromul Piatra Craiului Zărnești și Aerodromul Ghimbav.
  7. Călărie: există mai multe locații pe o rază de 15 km în care puteți face această activitate. Consultați: www.maggiesranch.ro, www.panicel.ro, sau o plimbare cu trăsura cu cai: www.pecailarasnov.ro

Piece of Heaven este ideală pentru un cuplu care iubește spiritul de aventură și dorința de a încerca ceva nou, fără pretenții exagerate de confort sau utilități moderne. Dacă ajungi aici după ce te-a convins experiența noastră, te rugăm să ne spui cum a fost pentru tine.

Lasă un comentariu