Via Transilvanica în alergare

Via transilvanica in Alergare

Relativ aproape de Brasov, mai exact în inima satelor săsești din Transilvania,  între Viscri, Cloașterf și Saschiz este traseu amenajat parte din Via Transilvanica (drumul care unește). Cum îmi place mie să-i spun „Transilvănica„..

Această porțiune despre care povestim astăzi, face parte din Terra Saxonum, ruta Criț- Saschiz. Un traseu ușor, care poate dura până la 5 ore, are 14 km lungime și cu o diferență de nivel de +330 m.

Dacă nu ai auzit încă de acest traseu inedit, îți  voi povesti și te invit să intri pe site-ul lor pentru mai multe detalii.

Via Transilvanica este un traseu de lungă distanță, având până la 1400 km. ce se întinde de la Putna până la Drobeta Turnu -Severin.  Traversează toată Transilvania, merge pe diagonală prin România, trecând prin 10 județe.

Poate fi parcurs, după voia călătorului, pe jos, călare, pe bicicletă, în etape sau în întregime. Până acum s-au realizat 800 din cei 1400 km.

Via Transilvanica este un proiect al Asociației Tășuleasa Social, proiect care a început în 2018. Eu cred foarte mult în acest concept al lui Alin și Tibi Ușeriu pentru că ne oferă șansa să ne cunoaștem mai bine istoria și așezările.

Aventura din satul săsesc – alergare pe Via Transilvanica in  CLOAȘTERF

Și acum îmi zâmbește inima când îmi aduc aminte cum a început călătoria spre Cloașterf. Într-o frumoasă zi de Marți, cu veselie de copil în suflet, mă îndreptam spre necunoscut.

Cristi m-a scos la plimbare, spunându-mi că mergem într-un loc surpriză. După ce am ieşit din Rotbav (intuiam că mergem la baltă…ei bine greșit)… am știut că locul în care ne îndreptăm este satul Cloașterf.

Dacă nu ai descoperit încă țara ta, acum ai ocazia, fără să te pierzi, să o iei la pas pe Via Transilvanica. Observi țara printr-o călătorie culturală, istorică, interioară și mai ales în natură. Cuprinde o diversitate, unește zone, oameni dar și tradiții.

Din Cloașterf, situat la 26 km de Sighișoara spre Saschiz, este un drum îngust, asfaltat, printre coline transilvănene, ce face parte din traseul Via Transilvanica.

Această șosea este aproape de biserica fortificată din Saschiz. Nu este circulată de mașini, este un traseu de biciclete, ce leagă cele două sate. Saschiz e înconjurat de culturi viticole, pomicole și de hamei, de terenuri arabile, fânețe și dealuri împădurite. Pe acest drum, ai ocazia să le vezi pe toate.

Poți consulta/descărca Ghidul drumețului dacă te-am făcut curios și te interesează să explorezi parte din România pe potecile Via Transilvanica.

Noi am ajuns pe aici prima data, în 2019, când ne-am plimbat prin satele săsești și total întâmplător, pentru că ne place să ne aventurăm pe drumuri necunoscute. Nu aveam habar de această șosea și nici de faptul că trece pe aici drumul care uneşte.

Anul trecut am promis că o să revenim cu bicicleta și o să alergăm pe toată porțiunea aceasta.  Doar unul dintre noi cu bicicleta și nu sunt eu, pentru că, încă nu știu să merg pe „biță”. Am ca obiectiv să învăț anul acesta. Vă țin la curent 🤭.

Ei bine, în august 2020, ne-am distrat în lung și lat pe șoseaua care are doar 7 km. Am prins și apusul alături de văcuțele care încă mai erau la păscut. Natura pentru noi este o sursă de energie iar România are din belșug peisaje de poveste.

via transilvanica

Descoperă frumusețea României văzută de pe Via „Transilvănica”. Cred că este superb indiferent de anotimp… fii călător în țara ta! Hai să fim ambasadorii acestui drum!

Update: Cadoul Via Transilvanica de anul acesta: va apărea un documentar despre drumul care unește. 😉

Dacă ți-au plăcut articolele, ne poți urmări postările pe facebook dar și pe instagram (viatainvacanta).

, ,

Ciucaș X3. „Fluturi” în stomac la unul dintre cele mai grele concursuri de alergare montană

„Toamna se numără kilometrii în alergare”, e o vorbă printre alergători poate și datorită faptului ca în lunile septembrie și octombrie se organizează multe concursuri de alergare. E o tradiție deja că la începutul lunii septembrie se aleargă în număr mare la Ciucaș X3. Am acceptat și eu provocarea și am luat parte la proba…

Evaluează asta:

Încarc…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

3 gânduri despre „Via Transilvanica în alergare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: