Viața e o călătorie. Să pornim la drum cu 2022!

Viata în vacanță

“Fiecare an are un număr fix de zile, unele zile trec fără să lase nici o urmă, de alte zile ne amintim o viață, rămân cu noi pe vecie.” citat din Arta de a-ți crea amintiri fericite, Meik Wiking.

Una dintre activitățile mele preferate la final de an este să privesc în ochi anul ce trece și dacă am noroc, văd cu entuziasm că nu a trecut degeaba, că am rămas cu ceva… De obicei rămân cu zâmbetul pe buze, cu lecții învățate, cu amintiri frumoase și cu recunoștință pentru ceea ce sunt astăzi și pentru ce am în viață. Nu sunt naivă, sunt și momente triste/frustrări pe care le trec în revistă dar acelea nu contează așa de mult, nu vreau să le dau putere… pentru că la un moment dat trec. 

Am auzit de curând de la o doamnă înțeleaptă că un final de an este de fapt un nou început. Corect!! Ideea că avem alte 365 de șanse să o dăm bine cu viața noastră și să fim fericiți parcă reaprinde speranța. Scopul esențial pe Pământ cred că acesta e, să fim fericiți, indiferent ce înseamnă pentru fiecare fericirea…

Dacă îți surâde, poți face exercitiul acesta: respiră și uită-te la câte ai realizat la final de an. Ca apoi să poți spune: It’s time for a New Trip😉.

Îți pot sugera câteva idei structurate pe luni, ordinea o poți face tu, dă-ți voie să fii creativ.

Atașez fiecărei luni câte o poză din momentele care au făcut ca timpul să stea puțin în loc…

IANUARIE – Te cheamă visele

E momentul ideal pentru a visa la planuri și dorințe pentru anul ce abia începe. Avem 365 de zile să fim așa cum vrem să fim! Tu câte zile pe an ești cu adevărat fericit? Care e motivul pentru care te trezești dimineața?

Luna în care putem profita de frumusețea iernii și să ieșim la bulgăreală…dacă avem zăpadă …dacă nu, în noroi 😜, să ne înghețe nasurile la săniuș, să facem mișcare în aer liber (poate o alergare sau o tură de schi). Iarna, când e ger afară, placerea de a sta într-o piscină sau un ciubăr este mai mare, nu? 😉

Pescuit la copcă 🙂

FEBRUARIE – Simte iubirea

Se spune că Ianuarie ar fi luna în care ne proiectăm dorințe iar în februarie, după ce ele se așează în mințile noastre, să începem să ne structurăm obiective. Poate fi luna în care poți începe pregătiri pentru activitățile de vară. Nu degeaba este vorba veche: să îți faci iarna car și vara sanie.

Februarie este și luna Dragostei… Înconjoară-te de oamenii pe care îi iubești, fă-ți timp pentru ce iubești, spune mai des Te iubesc…. Spune-ți ție: Mă iubesc!

MARTIE Vrei să faci o schimbare în viața ta? Cumpără-ți o bicicletă!

Cele mai bune lucruri în viață nu sunt lucruri. Bicicleta poate fi o metaforă pentru pasiunile noastre.

2021 a rămas cu ceva frumos pentru mine. Martie a fost luna în care am învățat să merg pe bicicletă și entuziasmul acela l-am amplificat tot anul, mi-am dorit să descopăr trasee frumoase în care pot sta cât mai aproape de șa și departe de mașini 😂. În articolul Hai cu bicicleta prin județul Brașov, poți vedea pe unde ne-au dus roțile bicicletelor, asta dacă vrei mai multe ture.

sat Ciocanu – cu bițele în Șirnea

APRILIE – creează amintiri din călătorii

De acum până în decembrie pot fi multe zile petrecute în natură, minim 2 pe săptămână 😏.

Călătoriile sunt responsabile pentru mulți dintre oamenii pe care îi cunoaștem. Totuși, nu cred că, greșim prea mult spunând că reprezintă o experiență cât se poate de personală. Unii dintre noi călătoresc pentru a învăța, alții pentru a-și răspunde la întrebări profunde existențiale iar alții o fac pur și simplu pentru a ieși din rutina vieții de zi cu zi și de a cunoaște. Tu din care categorie faci parte?

Îți mai aduci aminte de locurile în care odată visai să ajungi? Cum ar fi sa începi să-ți transformi acele visuri în realitate?

Fiecare dintre noi are pasiuni și viziuni diferite în ceea ce privește modalitatea de petrecere a timpului liber. Există parcuri de aventură, o mare varietate de trasee de drumuri forestiere, zone de cățărare, centre de echitație, lacuri, râuri învolburate, rezervații naturale, cetăți medievale și castele.

Dacă ne urmărești de ceva timp, ai aflat că nouă ne plac aventurile în natură cu rucsacul în spate, în alergare, din șaua bicicletei sau cu mașina. În 2021 am învățat să ne distrăm și pe ploaie … cu echipamentul corespunzător.

“Life isn’t about waiting for the storm to pass. It’s about learning how to dance in the rain”… Cam așa a fost luna aprilie!! Unde? În Bucovina, unde am devenit parte din povestea Via Transilvanica, pe trasee din România autentică.

Pe Via Transilvanica, înainte de intrarea în Vatra Moldoviței

MAI – Mai multa distracție !

MAI este cea mai faină lună din an! Explodează natura de frumusețe, mireasma florilor și de culoare. Să trăiești în cea mai naturală stare, viața în armonie cu regulile naturii.

O sugestie interesantă pentru a admira natura ce se trezește la viață este să observi totul de la înălțime. O activitate de petrecere a timpului poate fi zborul cu avionul. Anul trecut, Cristi a fost norocosul care s-a distrat la bordul unui avion.

IUNIEAmintește-ți să zâmbești, râzi, joacă-te!

Râsul este terapeutic. Copiii râd ușor și des, dar adulții pot uita că mai trebuie să râdă. Ori de câte ori putem, să ne luăm porția zilnică de râs. Este mai ușor să râzi când ești în compania altora, de aceea încearcă să cauți motive de râs când ești cu prietenii, familia și colegii. Distrează copilul din tine🙂.

După viața simplă și libertatea simțită în Delta Dunării, unde am râs în caiac, ne-am distrat în ploaie în Munții Măcinului unde ne-am rătăcit un pic, așa că am fost nevoiți să „dansăm” prin lanul de grâu până la mașină 🤣.

cu caiacul în Delta Dunării.

IULIE – Bucură-te de peisajele din stânga și dreapta drumului… 😍

Serile sunt lungi în iulie și poate fi luna potrivită pentru escaladarea munților. Poți alege să faci ceva nou, să pleci pe cărări noi și după efortul susținut, să te bucuri de un pepene rece 🙂… e tot ce îți trebuie după o zi de muncă…

2021 – Vf. Piatra Mare după 15 ani

AUGUST – caută umbra pădurii sau aventurează-te cu cortul, pentru o noapte în natură.

Găsește un petic de pământ în vârful unui munte, pe plajă sau la marginea pădurii și așează cortul în natură. De câte ori pe an avem ocazia să vedem spectacolul oferit de soare la apus și la răsărit? Tu ce preferi? SUNrise or SUNset?

Nu am vrut să încheiem vara fără să ieșim măcar o dată cu cortul. În noaptea de 13 august Perseidele s-au văzut cel mai intens…

Anul 2022 este bogat în evenimente astronomice. Perseidele vor fi vizibile pe cer în 11-12 august.

SEPTEMBRIE – puteti folosi luna pentru a transforma “poate” în “așa va fi”.

Putem avea o lună memorabilă în Septembrie. Dacă îndrăznim să facem ceva nou, îi venim de hac rutinei zilnice. Studiile arată că ne amintim mai bine noul și ineditul. Poate ne dorim să vizităm un loc unde nu am fost niciodată, să începem un hobby nou sau să deprindem o nouă abilitate. La final vom avea un sentiment de împlinire.

Sunt de acord să ieșim din zona de confort pentru că acolo se întâmplă evoluția dar eu consider că nu orice situație merită consumul de energie….doar lucurile care îți fac cu adevărat plăcere. 😉 Trebuie să vrei cu adevărat ceea ce vrei… 😉 Ieși din zona ta de confort și construiește-ți viața pe care ți-o dorești.

Oooo, eu am ieșit din zona de confort pentru a alerga, activitatea care mi-a adus multă plăcere și realizări în 2021.

În alergare pe Măgura Codlei

OCTOMBRIE – E timpul să îți îndeplinești o dorință.

Nu poate trece anul fără ca tu să fii făcut ceva nou sau ceva la care tânjeai de mult timp. Care este dorința ta?

Anul trecut în octombrie a fost prima și singura dată 🤣 când am făcut 35 de ani și prima oară când am făcut 35 km în alergare. Întreaga poveste aici: De la 21 la 35 km… la 35 de ani.

NOIEMBRIE – Toată viața este despre alegeri… când ai obosit, detensionează-te la o cafea.

În noiembrie putem profita de o luna chill, în care să luăm o pauză, să stăm mai mult, putem viziona filme, să citim o carte, două 😜, să ne documentăm sau putem studia oamenii care sunt inspirație pentru noi. YouTube poate fi o sursă de inspirație pentru pasiunile fiecăruia. Informația înseamnă putere…🙂

Iubitorii de cafea pot înțelege puterea magică a unui moment de respiro la o cafea.

DECEMBRIE – Reflecție și recunoștință

Luna decembrie este în special despre familie, despre a dărui și a primi. Puteți vizualiza fotografiile anului și poate imprimați unele dintre ele.

Planificați amintiri memorabile. Ce visați să faceți anul acesta? Împărțiți visul pentru anul ce vine în etape și treceți la realizarea lui, fiecare pe rând.

Mos Crăciun există … e în fiecare dintre noi… 😉

Ce lecții te-a învățat anul care s-a încheiat? Ce ți-a adus zâmbetul pe buze? Sigur ți-ai setat câteva intenții pentru 2022. Îți dorim să fie așa cum ți-ai imaginat 🤗.

Dacă ți-au plăcut articolele, ne poți urmări postările pe facebook dar și pe instagram (viatainvacanta).

Te poti abona la newsletter dacă îți dorești să afli când se postează articole noi.

Un gând despre „Viața e o călătorie. Să pornim la drum cu 2022!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: