Ador momentele: Eu și cafeaua de dimineață

cafea de dimineata

Pe 1 octombrie este sărbătorită ziua internațională a cafelei și are motive de aniversare! Mi se par potrivite diminețile de toamnă cu miros de cafea. Cafeaua este una dintre cele mai îndrăgite și mai populare băuturi de pe glob. Abia așteptam un motiv să scriu despre plăcerea de a bea cafea 😊…

Cafea în Italia

Viața în vacanță este fan cafea 😉.  Sunt multe locuri în călătoriile noastre în care am savurat aromele unei cafele cu priveliște. Acum că mă gândesc, ar trebui să fac un album coffee with a view. Placerea de a savura cafea nu exista până când nu am ales să călătorim în Italia. Prietenii nostri, Anca și Radu, ne-au povestit și ne-au arătat cum se bea o cafea bună 😘. Acolo am dat de gustul cafelei expresso și de atunci, mica bucurie a dimineții este savurarea unei cafele bune. Am rămas și cu o expresie pe seama căreia ne amuzăm uneori: “una tazza di caffe? ” Dacă ajungeți în Italia, TREBUIE să vă opriți în Cinqueterre.

Cappuccino și Caffe Latte ne plac foarte mult dar nu suntem singurii pentru că aceste opțiuni sunt foarte populare printre băutorii de cafea, la nivel mondial.

Există studii despre consumul mondial de cafea și beneficiile acesteia. Dar cel mai mult mi-a plăcut când am citit că oamenii care consumă constant o cantitate moderată de cafea sunt mai puțin predispuși la Alzheimer sau demență. Așa, poate am șanse să nu uit amintirile ce sunt legate de cafea, cel puțin 😂. Știai? Cafeaua este o băutură care nu conține calorii și contribuie la completarea necesarului de substanțe minerale (fier, potasiu, magneziu) și vitamine.

Cafeaua magică a dimineții

Cafeaua, cu o istorie ce datează de mai mult de 1000 de ani, este pentru mine un răsfăț gustativ de care mă bucur în singurătatea dimineții dar pe care îl împărtășesc și cu cei dragi.

În vacanțe, când nu găsim un cafe shop de unde să ne luăm cafea făcută la expresor avem alte variante de preparare. Acasă, cafeaua poate fi pregătită la ibric (turcească), la filtru, la espressor, la presa franceză, machinetta sau moka. Moka este o metodă de preparare a cafelei care foloseşte un recipient din metal împărţit în două: un rezervor unde se pune apa şi unul în care se adună cafeaua. Aburul apei fierte trece prin cafeaua măcinată şi se adună în celălalt rezervor.

Cafeaua la ibric întotdeauna o sa-mi aducă aminte de diminețile anilor din taberele Hospice cand stăteam pe malul mării în Eforie Nord, în Tabăra Luminița și puneam la cale programul de care aveam să ne bucurăm împreuna cu părinții si copiii pacienți. Sau, taberele în care cafeaua era savurată în tihnă, pe prisma casei unde căprioarele ne vizitau din când în când….

Stăteam la povești cu echipa, la răsăritul soarelui, până să se trezească copiii și să începem o zi ce avea să fie una solicitantă. Oooh, da!😂

Cafeaua și prietenii

Cafeaua poate fi un moment de socializare cu prietenii, familia sau colegii. Un ritual pe care îl împart cu prietena mea cea mai bună, Gabi, este ca măcar o dată pe lună să ieșim împreună ca între fete, la o cafea faină. Ea este una din persoanele pentru care sunt recunoscătoare că există în viața mea. Am crescut împreună și în tot acest timp am devenit femei independente, susținând-ne una pe cealaltă de cel puțin 20 de ani. Abia așteptăm să petrecem timp de calitate împreună și să ne lăsăm inspirate una de cealaltă la povești cu miros de cafea. În Brașov am descoperit-o pe cea mai cea cafea dar nu a fost ușor, piața este ofertantă și sunt multe localuri cu cafea de calitate. Să vă spunem un secret 🤫 cea mai bună cafea ţine de gusturi 😏.

Cafenelele erau și sunt un spațiu de întâlnire și conectare în comunitate. În Grecia dacă vei ajunge sau poate ai fost deja și ai sesizat că toată ziua grecii filozofează la o cafea, mai ales la un frappe. Pe lângă efectele benefice pentru organism, cafeaua mai are o calitate pe care nimeni nu i-o dispută: aduce oameni laolaltă și e băutura ideală pentru o întâlnire cu cei dragi. Așa că prepară ce specialități de cafea preferi și cheamă-ți prietenii alături, pentru povești în jurul unei cești de cafea.

Poveste cu kfea.ro

Sunt atâtea varietăți de cafea și atâtea arome, încât nu vei ști niciodată dacă le-ai încercat pe toate. Singurul lucru pe care poți să-l faci, în căutarea ceștii perfecte de cafea, este să încerci mereu noi branduri și noi metode de preparare. Poţi testa nenumărate combinaţii până o vei descoperi pe cea perfectă pentru tine.

Vin cu o recomandare!

Kfea.ro este primul și cel mai mare magazin de cafea online din România cu cafea de specialitate și unde o mulțime de produse la reducere te așteaptă pe site. Cu o vechime de peste 15 ani, comercializeaza produse de calitate: de la o multitudine de sortimente de cafea boabe, măcinată, la aparate de cafea și produse de întreținere, produse de vending, ciocolată caldă, etc. Un produs ingenios pe care l-am descoperit pe site este MiniPresso GR, un expressor manual de călătorie.

Mulțumesc kfea.ro pentru cele două cutii de cafea Etolia, cafea proaspăt prăjită pentru expresso, pe care am testat-o personal. E o cafea cu aromă, intensitate și savoare pe care ne-o dorim în fiecare dimineață sau când avem nevoie de o porție rapidă de energie. Surpriza din pachet a venit și cu sacoșă textilă frumos colorată.

Tu ce fel de cafea preferi și cum îți place să o savurezi? Singur? Cu partenerul/a sau familia, cu colegii de muncă sau poate cu un/o prieten/ă?

*Articol înscris la concursul SuperBlog 2021, proba propusă de Kfea.ro

Te poti abona la newsletter dacă îți dorești să afli când se postează articole noi.

Dacă ți-au plăcut articolele, ne poți urmări postările pe facebook dar și pe instagram (viatainvacanta).

Un gând despre „Ador momentele: Eu și cafeaua de dimineață

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: