Astăzi vreau să călătoriți cu noi într-o poveste despre alegeri și despre un stil de viață sănătos. Sunt deja câțiva ani de când încercăm să trăim în echilibru și ne-am creat stilul nostru de viață sănătoasă. După ce am pus autodisciplina la lucru, ne-am creat obiceuri noi în care să avem în vedere și prietenii nostri: corpul, sufletul și mintea.
Am făcut modificări în dietă, cu obiceiuri și obiective noi, iar în fiecare an ne-am dorit să mai adăugăm sau să îmbunătățim câte ceva. Cu răbdare și în timp, am văzut și rezultatele schimbărilor mari făcute în pași mici. Oricând este loc de mai bine și să nu crezi că nu facem excepții uneori. Ne răsfățăm când avem pofte și când nu este posibil să respectăm un program, mai ales în vacanțe.
Totul a plecat de la dorința de alimentație corectă pentru a preveni sau reduce probleme grave de sănătate. Asta a fost motivația mea inițial, ca mai apoi să îmi doresc să avem o viață sănătoasă și din alte puncte de vedere. În mediul profesional văd zilnic unde pot duce excesele, conflictele, neglijența, genetica și alți factori emoționali…Așa că, în 2014 am început un proces de schimbare care e în desfășurare chiar și acum. Fiecare dintre noi are câteva obiceiuri sănătoase peste care nu trece. Ale tale care sunt?
Sistemul imunitar este construit pe o piramidă (să-i spunem) și când vine sezonul rece, se mai clatină și ne creează probleme. Poți ajuta sistemul imunitar cu alegeri naturale.
Piramida de care noi avem grijă:
- Corpul
Apa este lait motivul zilei, căutam produse naturale și suntem mai atenți la ce punem în farfurie, totul cu moderație. Nu lipsesc exercițiile fizice, mișcare în aer liber, aproape de natură, activități ce sunt mai frecvente în zilele de weekend (drumeții, mers pe jos, alergare și plimbări cu bicicleta… ).
2. Cum ne găsim echilibrul pentru o minte sănătoasă ?
Contează să ne odihnim suficient, să avem un somn de calitate și să facem pauze mici și dese. La oboseală, încerc să mai reduc din activități si să nu pun presiune pe mine. Încă încerc să nu imi fac griji pentru ce nu s-a întâmplat încă sau nu pot controla și știu că doar prezentul contează. Ai auzit de mindfulness, practici? Ajută să ai metodele tale de relaxare și să îți faci timp pentru ele, chiar și 10 minute…
Nu subestima niciodată o carte bună. Cu un ceai cald lângă, după o zi obositoare poate fi relaxarea de care ai nevoie… O activitate ce poate ține de gestionarea timpului. În fiecare zi să îți dorești să faci ceva doar pentru tine. Știu că îmi vei spune: „cu copiii nu mai am timp….” Totul este o alegere. Poate într-o zi doar să citești câteva pagini cu un ceai cald lângă tine, dar orice moment de răsfăț sau de relaxare este potrivit. Depinde ce-ți face ție plăcere.
3. Suflet
Sufletul este forța noastră energetică. Avem grijă de el? Grija pentru sentimentele și trăirile noastre, să ne iubim pe noi înșine, să fim mulțumiți cu noi, de noi și cu viața noastră. E important să avem relații sănătoase și să ne întrebăm mereu: ce mă face pe mine fericit/ă? Ce înseamnă pentru mine Fericirea?
Ar fi mai multe de discutat pe acest subiect dar poate într-un articol viitor.
Porția de Fares
Cum mai spunem uneori, suntem susținători ai producătorilor locali și firmelor românești. Astăzi este rândul celor de la Fares. Este o companie producătoare de ceaiuri și medicamente naturiste din România despre care a auzit multă lume. Promovează sănătatea din inima Daciei, chiar de lângă cetățiile dacice (link către articol).
De mii de ani se cunosc beneficiile plantelor din farmacia naturii. Iar ajungem la natura care ne ofera câte ceva în fiecare anotimp. Ceaiurile din plante ne ajută să ne liniștim și ne susțin imunitatea. Dacă e soare afară, chiar dacă e frig, punem ceai în termos și ieșim în natură cu familia, în drumeții ușoare care ne ajută să ne relaxăm și să ne eliberăm de stresul acumulat.

Beneficiile ceaiurilor din plante:
Atât din punct de vedere terapeutic, cât și medicinal, consumul de ceaiuri din plante este mai mult decât indicat. Ceaiurile realizate din plante sunt un real ajutor în procesul de detoxifiere al organismului, ajută la ameliorarea problemelor digestive diverse, ajută considerabil la relaxare, au rolul de a revigora și de a oferi un plus de energie corpului și reprezintă o importantă sursă de antioxidanți. Contribuția ceaiurilor din plante în evitarea și tratarea răcelilor este de necontestat și ajută la diminuarea stresului.
De peste 25 de ani, produsele Plantusin ajută în toate tipurile de tuse, pornind de la o rețetă tradițională pe bază de plante. Noi apelăm la ele la fiecare răceală și asta se întâmplă anual pentru că eu am probleme pe partea respiratorie de când aveam câțiva ani.
Știai că Plantusin este o gamă complexă? Conține sirop, comprimate, ceai dar și capsule.
Produsele Plantusin au în compoziție cimbru, cimbrișor, cuișoare, muguri de pin și șovârv. Dar cimbrișorul îi dă o aromă specială ceaiului și are proprietatea de a decongestiona căile respiratorii şi de a elimina mucozităţile, fiind cu succes utilizat în sinuzite sau congestia urechii, de a dezinfecta intestinele fiind un bun antiseptic şi de a îmbunătăţi circulaţia, inclusiv cea cerebrală. Ne cucerește în fiecare primăvară cu mirosul său aromat. Îți petreci timp în natură pentru a culege din darurile ei?
Siropul Plantusin (fără zahăr) fluidifică secrețiile bronșice, calmant, antitusiv și antiseptic al căilor respiratorii. Are efect curativ în laringite și gripă. Tu ai încercat produsele Fares?
Ai grijă de tine ca să poți avea grijă de ceilalți!
*Acest articol este înscris în concursul Superblog 2021.
Fotografia din titlu este creată de ready made, de la Pexels.
Te poti abona la newsletter dacă îți dorești să afli când se postează articole noi.
Un gând despre „Alegeri naturale în viață”