Cum să dai Grecia pe România pentru un road trip în jurul țării?!

Road trip in jurul tarii

Credeai că o să mă vezi vreodată în ipostaza de a renunța la o vacanța în Grecia pentru un concediu în țara natală? Plăcerea de a conduce până în țara vacanțelor (eu așa consider că e Grecia) a fost dată la schimb pentru o săptămână hai – hui în turul României, de la sud la nord, noi doi și o mașină.

Sună ceasul la ora 4 a.m. că să ne ridicăm din pat cu bagajele făcute pentru o călătorie până în regiunea Peloponez din Grecia. Dar parcă ceva nu ne lasă să mai plecăm din România. Atunci Cristi a venit cu o întrebare retorică: Ce ar fi dacă am pleca în jurul României, că sunt atâtea locuri în care nu am fost până acum?! … vedem noi unde ajungem… și pe mine m-a încântat ideea. Atunci aveam să aflu că vacanțele sunt mult îmbogățite dacă nu respecți întru totul planul de acasă și adaugi un strop de spontaneitate călătoriei.

Fugim mai degrabă spre țări străine chiar înainte de a ne cunoaște țara și bogățiile ei turistice și de aceea am vrut să îi dăm o șansă României în acel an. Primul tur al țării ne-a cucerit și a urmat și un al doilea, nu cu mult după. De atunci încercăm să ne împărțim concediul anual astfel încât o mică bucățică din el să fie pentru România.

Peripețiile din vacanțe devin cele mai siropoase amintiri … Și fac parte din povestea noastră…. Nouă ne plac mult experiențele noi, trăite în vacanțe, indiferent de ce natură pentru că la final găsim soluții și ne amuzăm pe seama lor și după ani.

Cum să uităm noi că:

  1. Pe șoseaua de lângă Dunăre am descoperit locuri de campare în mijlocul naturii și turiști străini care făceau turul Dunării pe bicicletă. Ne-am lăsat inspirați de ei și am trecut pe lista de călătorii această pistă de biciclete care pornește de la izvorul Dunării până la Marea Neagră și este parte a traseului de ciclism EuroVelo 6 ce se întinde de la Oceanul Atlantic și până la Marea Neagră, pe o distanță de 4.400 km. Traseul de biciclete trece prin 10 țări și 11 obiective UNESCO. Cine mai vrea să vină cu noi?! 😛
  2. Am înghețat în peștera Urșilor și pe Transalpina (nu uita că eram echipați pentru Grecia insulară… iar la noi in țară ploua ca în povești),
  3. Am găsit pe nepusă masă cea mai faină cazare în Timișoara (link către articol),
  4. Ne-a „încălzit” bunatatea oamenilor în Maramureș,
  5. Locurile de poveste și bucatele din Bucovina ne-au făcut să ne întoarcem de 3 ori (pentru că ne-au rămas locuri nedescoperite),
  6. După vacanța în Apuseni, mai ales drumul pietruit spre cascada Vârciorog, ne-am gândit serios la achiziționarea unui scut metalic,
  7. Am pierdut două capace de roți pe drumul forestier din Sasca Montană și lista ar putea continua 😂.

Și cu toate acestea, unui om nu-i trebuie mult ca să fie fericit! Ești de acord cu mine?

Admirând Transalpina pentru prima dată
cam așa arată traseul cu prima hoinareală prin țară

Ce-ți oferă o aventură pe 4 roți?

După cum îți poți da seama, noi explorăm locuri noi cu mașina și pe drumuri neasfaltate iar o mașină care îți oferă siguranță este mai indicată.

Necesarul unei astfel de aventuri? o companie plăcută și playlistul perfect! Muzica adaugă plus valoare călătoriei și ai 2 în 1, te plimbi și prin trecut, prin sertarul cu amintiri frumoase și cu oameni dragi.

Orice moment al anului este potrivit pentru a explora drumuri noi dar pot spune din proprie experiență că lunile de primăvară și toamnă sunt cele mai frumoase 😉. Pregătirea pentru vacanța mult visată implică și accesorizarea mașinii pentru drumuri lungi. Asigură-te că ai totul pentru o călătorie reușită.

Ce-mi displace la o vacanță? …momentul în care trebuie (chiar trebuie) să îmi fac bagajul. Cu mașina, problema asta dispare pentru că nu ești condiționat de spațiu și îți poți lua și lucruri mai puțin utile 😊.

Acum, că bicicletele fac parte din bagaj și mai vin uneori în vacanță cu noi, e nevoie să le transportăm până la destinație. Cu suport de biciclete montat deasupra sau în spatele mașinii, putem adăuga în planurile călătoriei și trasee cu bicicleta prin România.

De observat este comunitatea pasionaților de ture cu bicicletele care e în creștere în România iar pentru a te bucura de natură împreună cu bicicleta ta, te invităm să studiezi ofertele cu reduceri pentru suporți de bicicletă de la Auto Gedal. Toată familia se poate distra pe 2 roți, de la mic la mare și cât de frumoasă poate fi o astfel de experiență împreună cu cei dragi nouă.

sursa foto: @auto-gedal instagram

Pentru noi a fost o întreagă aventură să găsim suporți pentru bicicleta mea care a fost achiziționată de curând … de fapt mai greu a fost să găsim adresa undeva în Bucovina ascunsă, dar asta poate o să vă spunem într-o altă poveste…

Te-ai gândit la avantajele utilizării unui cârlig auto?

Fie că îl folosești pentru remorcarea unui alt vehicul sau pentru fixarea unui suport de biciclete sau a unei cutii de portbagaj, poate fi foarte util pentru deplasările pentru o perioadă mai lungă. Mai nou, am descoperit un alt avantaj…unele mașini nu au cârlig din fabricație iar în urma unei tamponări auto 🙈, cârligul poate fi ușița de salvare de la negocierile cu firma de asigurări … Dacă îl aveam, nu mai aveam bătăi de cap … dar no?! atunci nu mai aveam ce povesti pentru voi acum😁.

Un cârlig de remorcare este ideal și pentru montarea unui suport de biciclete sau pentru situațiile în care vrei să tractezi o rulotă. Dacă vrei să te bucuri de o adevărată aventură în inima naturii, într-o rulotă cochetă, e musai să ai carlig de remorcare la mașina ta.

Poți alege un cârlig de remorcare omologat pentru autoturismul tău din ofertele generoase de la Auto Gedal. Ai garanție între 24-36 luni și îți poți alege ce tip de prindere vrei.

sursa foto: @auto-gedal instagram

Vacanțe de poveste îți doresc!

*Acest articol este înscris la concursul Superblog 2021, proba cu numărul 2, sponsorizată de Auto Gedal.

** Sursa foto din titlul articolului: Photo by Livin4wheel on Unsplash


Te poti abona la newsletter dacă îți dorești să afli când se postează articole noi.

Dacă ți-au plăcut articolele, ne poți urmări postările pe facebook dar și pe instagram (viatainvacanta).

Un gând despre „Cum să dai Grecia pe România pentru un road trip în jurul țării?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: