Evadare pe munte, în România. Drumeții de o zi, pe cărări de munte

Din categoria ce țară frumoasă avem și noi vrem să o promovăm, astăzi îți descriem câteva trasee montane care te vor ajuta să evadezi la munte, să poți vedea mai bine țara asta cu peisaje superbe.

De ce mergem noi pe munte?

Into the forest I go to lose my mind and find my soul. (John Muir)

După o săptămână agitată și încărcată, relaxarea în natură este cel mai bun remediu împotriva stresului. Natura este o oază de liniște și regăsire. După ce am perindat pe poteci și văi, am admirat priveliști care ne-au încântat privirea și ne-am făcut ordine în gândurile haotice, ne întoarcem în oraș cu o energie vie. Muntele este prietenos și dacă îl respecți poate fi un profesor foarte bun. Muntele te învață să îți înfrunți temerile, să devii mai responsabil și să te cunoști pe tine însuți.

Victor Hugo spunea: „Nu mă satur niciodată să învăț acest alfabet măreț al naturii. În fiecare zi caut să descopăr o literă nouă”. Așa și noi, cel puțin o dată pe an încercăm să descoperim o literă nouă din munții României 🤩.


De-a lungul timpului, înălţimea munţilor a conferit protecţie, iniţiere, contemplare, linişte, regăsire, dar, pentru mulţi oameni, muntele înseamnă Acasă…

Dacă îți dorești să mergi pe munte și îți lipsesc informații despre organizarea excursiei, îți recomandăm Ghidul începătorului pe munte.

Este un ghid practic, bine gândit și structurat, cu toate informațiile de care ai nevoie ca să începi să mergi pe munte în siguranță. Este util si celor care se știu deja cu muntele 😄. Alexandra, creatorul blogului de călătorii a conceput acest ghid pentru a veni în sprijinul celor care doresc să se aventureze mai mult pe munte. O admiram foarte mult pentru implicare, pentru sârguința cu care pregătește articolele și îi suntem recunoscători pentru inspirație. 😘

Se spune că 73% dintre amintirile vii pe care le păstrăm întipărite în memorie sunt ori experiențe noi (lucruri pe care le-am făcut pentru prima dată), sau evenimente unice.

Traseele descrise mai jos poate te vor inspira și pe tine. Până în 2020 nu pot spune că am pășit prea mult pe munte. Acum am descoperit cu adevărat muntele și ne-am împrietenit atât de tare încât am plănuit pentru anul acesta câteva aventuri memorabile.

România are în zare munți, în depărtare dealuri și nouă ne place mult să ne aventurăm prin locuri vechi și noi. Citește și 10 locuri din Românica mea unde vom reveni cu drag oricând.

Iarna nu mai poate fi vorba despre aglomerație pe munte aşa cum s-a întâmplat în vara anului 2020.

Uite unde poți da liniștea mai tare și poți face drumetii de o zi.

Primăvara la Cabana Mălăiești

Din dragoste pentru natură!

Dacă ți-au plăcut articolele, ne poți urmări postările pe facebook dar și pe instagram (viatainvacanta).

Te poti abona la newsletter dacă îți dorești să afli când se postează articole noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: