5 case de oaspeți inedite în satele săsești din Transilvania

5 case de oaspeti

Vrei să fii izolat de lume? Cred că este perfect să înnoptezi aici.

Dacă vă pierdeți în epoca medievală, pe ulițele satelor săsești din Transilvania și vreți să rămâneți peste noapte am câteva idei pentru voi.

Tot mai multe case săsești din Viscri sau Cincșor sunt transformate în case de oaspeţi pentru turiştii care vor să experimenteze viaţa la sat.

Cele 5 case de oaspeți inedite din satele săsești pe care le prezint sunt o oază de inspirație și relaxare. Sunt locații cu structură specific săsească îmbinată cu elemente moderne.

Sunt cazări wow! în care te poți relaxa aproape de natură.

Cloașterf Haus

O locație care îmbină elementele tradiționale cu cele moderne și cu recenzii bune 😉. Dacă vrei să rămâi mai mult în zonă, aici găsești o oază de liniște, tradiție și frumusețe. Îmi place mult prezentarea și amplasarea ei în peisajul pitoresc.

Casele de Oaspeţi de la Cincşor – un loc superb

Are în componenţa sa patru case cu un total de 18 camere şi o capacitate de cazare de circa 40 de persoane. Acestora li se adaugă un restaurant în bucătăria căruia se folosesc ingrediente locale.

Cea mai recent restaurată clădire din cadrul proiectului, casa țărănească, este situată vizavi de vechea școală evanghelică, în centrul satului. Cu vedere înspre biserica fortificată, această casă are trei camere spațioase, fiecare cu două nivele, decorate în stil rustic-modern.

sursa foto: Casa de oaspeți Cincsor

Una dintre case este o veche şcoală evanghelică, în stil Art Nouveau, are patru camere, o bibliotecă şi o zonă de relaxare în salonul din vechea cancelarie (Sursa – site-ul pensiunii care, by the way, este creat cu bun gust și foarte bine pus la punct).

Spre deosebire de alte pensiuni și hoteluri care sunt centrate pe sala de mese sau de recepție, casa de oaspeți de la Cincșor gravitează în jurul bibliotecii. 

Sursa foto: site oficial
Cred că este una dintre cele mai frumoase locuri de cazare din România.

Pe lângă frumusețea și valoarea istorică, ansamblul Caselor de oaspeți de la Cincșor are și o poveste cât se poate de pozitivă. O poveste săsească și mai mult decât atât. Clădirea vechii școli, ajunsă o ruină fără speranță după Revoluție, a fost cumpărată chiar de către o fostă elevă, Carmen Schuster. Și-a asumat salvarea clădirii și a văzut potențial într-o ruină. Este născută într-o familie de sași din satul Cincșor, a urmat școala aici, chiar în încăperile actualei case de oaspeți.

Sursa foto: viscri32.com

Viscri 32

sursa foto: Viscri 32

Alexu Toader şi Mara Elena Oană, au lăsat viaţa aglomerată a Bucureştiului pentru traiul la sat şi au deschis casa de oaspeţi Viscri 32-White Barn & Blue House, care are un restaurant şi o mică pensiune. Casa de oaspeţi are în prezent trei camere cu baie proprie, mobilierul este restaurat şi în fiecare cameră există câte o sobă construită din ceramică tradiţională. M-au cucerit sobele lor atat de mult încât și eu mi-aș face una chiar acum 😊.

Dacă îi cauți pe facebook sau instagram, o să îți faci o idee imediat pentru că au multe poze reprezentative. Pentru cazare, îi găsești pe Airbnb.com.

Viscri 32 are şi un restaurant construit într-un vechi hambar. Nouă ne-a plăcut mult locația. Dacă vrei o rezervare, e important să știi că sunt foarte căutați.

viscri 32
Sursa foto: viscri32

Dacă te întrebi cumva… nu sunt plătită să le promovez afacerea doar îmi place foarte mult ce au creat acolo și merită să le fie trecut pragul.😉

Totul arată de parcă poporul săsesc mai trăiește aici (au piese de mobilier restaurate, ceramică tradițională, 2 sobe frumos pictate. Au transformat grajdurile vechi într-o bucătărie și vechiul hambar într-un restaurant. În spatele casei au o gradină cu mese amplasate chiar printre pomii fructiferi.

Viscri, 8

La Viscri locuiește o doamnă care a restaurant o casă săsească și a trasformat-o în pensiune. Aceasta ne-a invitat de câteva ori la dânsa dar nu am ajuns încă. Este artist plastic și organizează ateliere de pictură pentru copii dar și pentru adulți. Chiar dacă considerați că nu aveti talent să știți că în fiecare zace un talent ascuns și pictura este un mod plăcut de relaxare.

Casa Crit, 164

sursa foto: Crit 164

Și aici autenticitatea tradițională s-a păstrat vie. Vechea casă săsească este restaurată – de la fațadă până la detalii interioare – cu materiale și metode tradiționale, păstrând farmecul casei originale construite acum peste 200 de ani. 

Mobilierul din lemn pictat manual, încăperile răcoroase vara și ambianța foarte plăcută pe timp de iarnă te vor transpune într-o lume de mult timp apusă. Plimbați-vă pe alei, până ce zăriți o casă albastră 😉. 

Are două camere (camera galbenă, camera albastră) și o baie. Interiorul surprinde prin podele și pereți din cărămidă veche, tavan cu grinzi, sobă din fontă și lămpi țărănești. Într-o cameră predomină simplitatea prin nuanțe de alb și maro, iar în alta rafinamentul și liniștea oferită de culoarea albastru.

Acestea sunt o inspirație pentru o vacanță de suflet. O plăcere să meditezi la relaxare în satele din Transilvania.

Aici este liniște, se aude cântecul păsărelelor și al cailor ce galopează pe ulițele satului.

Dacă ți-au plăcut articolele, ne poți urmări postările pe facebook dar și pe instagram (viatainvacanta).

Te poti abona la newsletter dacă îți dorești să afli când se postează articole noi.

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: