Cu caiacul în Delta Dunării

Cu caiacul in Delta Dunarii

Cum ar fi să accepți o aventură cu caiacul pe Dunăre, la Sulina?

O dorință mai veche a fost aceea de a vâsli pe Dunăre, în Golful Musura din Sulina, și de a admira apusul din caiac. 🛶

Dacă este și printre activitățiile tale viitoare, te îndemnăm să nu mai amâni momentul! Ești aproape de apă, de ceea ce înseamnă Delta, fauna existentă și natura sălbatică.

Te așteaptă o experiență foarte faină!❤️

Traversarea canalului Sulina din caiac, printre vapoare și bărci de mare viteză, poate adăuga un strop de adrenalină. 😉 Dacă ştii dansul pe valuri nu vei avea probleme. Padela a vrut la Cristi, eu nu m-am împotrivit, chiar m-am bucurat de plimbarea în acest ecosistem unic!

Canalul Sulina

Am povestit într-un articol separat despre îndrăgita Sulina, despre plaja ei fantastică dar şi despre activităţi de petrecere al timpului liber. Este una dintre locațiile la care ne întoarcem cu drag de fiecare dată.

Cu caiacul la farul vechi

Pentru a vedea apusul pe Dunăre, la Sulina, nu e musai să închiriezi un caiac. Se organizează foarte multe excursii în Delta Dunării printre care şi plimbarea cu barca pe canalul Sulina până la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră, la ceas de seară.

Noi am vrut o experiență de genul aşa că poți vedea ce aventură a ieşit în: Apus pe Dunăre…văzut din barcă.

Știam că ne vom plimba cu caiacele pe canale înguste alături de alte ambarcațiuni dar să trecem canalul Sulina era prea departe în gandurile noastre. Încet, ne-am făcut loc printre bărci de mare viteză și vapoare, am ajuns în Golful Musura si am respirat uşurată lângă vechiul far al Sulinei. A fost o experiență foarte plăcută, pentru Cristi mai ales. Să fiu atât de aproape de vapoare, dintr-un caiac, a fost senzație :-).

Echipament necesar sau ce ar trebui sa ai cu tine:
Permisul de acces în rezervație, pălărie, ochelari de soare, crema de protecție solară, cămașă cu mâneci lungi, apa şi neapărat camera de fotografiat.

Dacă ești în căutarea unei experiențe unice de adrenalină și răsfăț pentru minte și spirit în Delta Dunării, atunci vă recomandăm să îi contactați pe Cipri sau pe Călin de la Sulina Fabuloasă. Aceştia organizează excursii scurte de 3-4 ore, dar şi aventuri ce pot dura 3 – 5 zile în caiac. Sunt excursii care îi pot bucura atât pe începători cât şi pe cei ce au prins deja gustul aventurii.

Bazinul Mic, Sulina

La granița dintre sălbăticie şi civilizație, dintre apă si pământ, chiar în Delta Dunării, se organizează ture cu caiacul, ture cu bicicleta, de fotografie şi drumeții, pentru grupuri de 3-10 persoane alături de oameni pasionați de ceea ce fac. Încă ceva, la Sulina te poți caza în campingul/glamping celor de la Sulina Fabuloasă.

Îi poti contacta pe Calin – 0724/969.172 sau pe Ciprian – 0743/926.268.

Prețul unei astfel de distracții?

O aventură de genul acesta care durează între 3-4 ore a costat 150 lei/pers. în 2022. Taxa aceasta poate varia de la un an la altul. ☺️

Dar Sulina nu este singurul loc unde te poți urca într-un caiac şi să pleci în explorarea canalelor Dunării. Noi am fost singuri pe micul canal din spatele Resortului Green Village din Sfântu Gheorghe. Împărtăşim câteva idei cu tine.

Cu caiacul la Sfantu Gheorghe

Am închiriat un caiac de 2 persoane cu o altă ocazie, in Delta Dunarii. Resortul Green Village din Sfântu Gheorghe îți oferă posibilitatea de a închiria un caiac simplu sau dublu pentru a te plimba pe canalul din spatele resortului, timp de 2 ore. Peisajul nu e la înălțimea canalelor din Sulina dar pentru începători este perfect!

Delta la Sfântu Gheorghe

Las aici lista cu activitățile oferite de Green Village Resort.

Atunci am avut norocul să prindem perioada efemeridelor (iunie la început) și a fost spectaculos sa ne însoțească sute de efemeride în călătorie. Senzația plăcută a fost dublată și de simbolul pe care îl poartă prin faptul că ele trăiesc o singură zi. Cât de prețios este momentul prezent iar noi ne pierdem prea mult timp gândindu-ne la viitor sau la trecut…

Pentru început, a fost o experiență încununată cu succes din 2 perspective: una pentru ca am descoperit o mare bucurie pe chipul lui Cristi de a fi atât de aproape de apă, vaslind dintr-un caiac, și a doua, pentru că mi-a trecut din teama de apă, o teamă din copilărie.

Nuferi galbeni înfloriti

Poate vrei să ajungi în Sfântu Gheorghe dar nu neaparat să te plimbi cu caiacul. Și alte lucruri îți poate oferi această zona a Deltei. Noi ne-am bucurat de momente de liniște și simplitate … dar mai bine citești întreaga poveste a Deltei la Sfântu Gheorghe.

Excursii cu caiacul pe canalele și lacurile din Delta Dunării.

Se organizează excursii de la 1 zi pana la 8 zile cu caiacul in Delta Dunarii, atat la Sulina cît si Sfantu Gheorghe. Turele pentru o zi sau 2 zile sunt pentru începători și care sunt potrivite și pentru copii. Dacă ești interesat, îți las datele de contact pentru mai multe detalii:

Cu cu caiacul în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe

  • contact@caiac-deltadunarii.ro,
  • contact@kayak-danube.com

Vei vâsli atât pe mare, cât si prin Deltă. Vei avea ocazia să observi îndeaproape o mulțime de  habitate diverse din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii și să campezi în sălbăticie. Unic e că poti străbate canale sălbatice, accesibile doar caiacelor sau ambarcațiunilor fara motor.

Mi-au placut impresiile lui Eugen care povestește despre experiența vacantei de 5 zile, cu caiacul in Delta Dunarii. Trage un ochi dacă ești tentat să încerci o astfel de aventură.

Dacă esti în căutarea unor experiențe noi și ajungi în Deltă, vei cunoaște fața necunoscută a Dunării, care poate fi văzută numai de pe apă, vei vedea mii de păsări de aproape (lebede, pelicani, cormorani) și vei admira apusul peste Dunăre, din caiac.

Adevărată frumusețe stă în simplitate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: