Cea mai faină plajă din Lefkada

Lefkada

Plaja Porto Katsiki din Sudul insulei

Pentru noi, Porto Katsiki (trad. „Portul Caprei”) este cea mai frumoasă plajă, are nisip alb iar culoarea apei de un verde-turcoaz o face minunată. După prânz, într-o lună călduroasă cum e August, este sufocant sa stai pe plajă pentru că se încălzesc stâncile de la soare și se crează un efect de seră. Dar, până atunci te mai poti ascunde la umbra.

Este plaja cu cea mai spectaculoasă apă din toată Lefkada și este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Europa. O plajă relativ mică, acoperită în mare parte de pietre albe rotunde. O plajă foarte aglomerată, mai ales în jurul prânzului, când ne-am nimerit și noi.

Image by Giuseppe Dio from Pixabay 

Drumul cu mașina este bun până la Porto Katsiki, doar că este în urcare, în pantă, cu multe serpentine și îngust … Te incurajez spunandu-ti ca: după ce conduci în Grecia devii cel mai bun șofer 😉 .

Parcarea se taxează – 5 euro era în 2019. Acum este amenajată și asfaltată dar în 2012, când am fost prima dată, era doar o parcare improvizată. Între timp au creat două drumuri de acces, cu sens de urcare și coborâre.

Se poate ajunge in Porto Katsiki și cu vaporul din Nidri sau Vasiliki.

Nu ai facilitati pe aceasta plaja izolata, există o singură terasă (se poate vedea amplasarea ei în poza de mai jos) unde poți savura o băutură rece 😉.

După cutremurul din 2015 s-a distrus o parte din panorama care este deasupra mării…

Porto Katsiki este plaja perfectă, aici natura a pus tot ce are mai frumos si a creat acest loc magic. Mai multe detalii despre călătoria cu mașina în Grecia și despre plaje, vei găsi în articolul Lefkada / Plajele insulei.

Dacă ți-au plăcut articolele, ne poți urmări postările pe facebook dar și pe instagram (viatainvacanta).

https://viatainvacanta.wordpress.com/din-lume/

Cele mai recente:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: